Volledig scherm
Het weglekken van de wijn gebeurde bij Rodney Strong Vineyards © Videostill CNN/KTLA

Ongeluk op wijngaard VS: 250.000 flessen rode wijn in rivier

Bij een wijngaard in de Amerikaanse regio Sonoma County (Californië) is bijna 175.000 liter rode wijn in een naastgelegen rivier terechtgekomen. Volgens de lokale autoriteiten ging de Cabernet Sauvignon verloren toen de afsluitklep van een grote wijntank om onbekende reden openging, meldt CNN.

De omgerekend 250.000 flessen kwamen terecht in de zogenoemde Russian River, die van Mendocino naar de Stille Oceaan stroomt. Er is nog geen melding gemaakt van vissterfte, maar de zuurgraad van de wijn zal waarschijnlijk de insecten doden waarmee de vissen zich voeden, zei de uitvoerend directeur van de organisatie die de waterloop beschermt. 

In totaal ging er ruim 360.000 liter wijn verloren, waarvan de helft in de bodem terechtkwam. Daarmee zouden acht tankwagens gevuld kunnen worden. 

Het ‘bedrijfsongeval’ vond plaats bij Rodney Strong Vineyards in Healdsburg bij Santa Rosa, ten noorden van San Francisco. Woordvoerder Chris O’Gorman verklaarde tegenover televisiestation KTLA  (onderdeel van CNN) dat het wijnhuis een intern onderzoek uitvoert en samenwerkt met de autoriteiten., ,We maken ons grote zorgen en doen er alles aan om onze waterwegen te beschermen,” zei hij. 

  1. Giovanni rijdt vrienden dood en vecht schuld aan: ‘Sportwagens zijn gemaakt om snel te rijden’
    PREMIUM

    Giovanni rijdt vrienden dood en vecht schuld aan: ‘Sportwa­gens zijn gemaakt om snel te rijden’

    Volgens de rechter bestaat er geen twijfel over de schuld van Giovanni F. (26) uit het Belgische Willebroek. Twee twintigers – onder wie zijn eigen achterneef – stierven omdat F. met zo’n 200 kilometer per uur hun auto van de weg ramde. Daarvoor werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf, maar die vecht hij nu aan. ,,Sportwagens zijn nu eenmaal gemaakt om snel te rijden.’’