Aanhangers van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump en de gouverneur van Florida Ron DeSantis in de rij voor het evenement Fox & Friends, donderdag in Palm Beach. DeSantis tekende daar een nieuwe kieswet.
Volledig scherm
Aanhangers van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump en de gouverneur van Florida Ron DeSantis in de rij voor het evenement Fox & Friends, donderdag in Palm Beach. DeSantis tekende daar een nieuwe kieswet. © AP

Ook Florida maakt met nieuwe wet stemmen lastiger voor ouderen en minderheden

De Republikeinse gouverneur van de Amerikaanse staat Florida heeft donderdag zijn handtekening gezet onder een nieuwe kieswet die nieuwe barrières opwerpt tegen het stemmen. Onlangs besloot de aangrenzende staat Georgia, eveneens onder leiding van de Republikeinen, ook een nieuwe kieswet in te voeren die het voor sommige bevolkingsgroepen lastiger maakt om hun stem uit te brengen.

  1. Amerikaanse beroemdheden en bedrijven keren zich tegen controversiële verkiezingswetten

    Amerikaan­se beroemdhe­den en bedrijven keren zich tegen controver­siële verkie­zings­wet­ten

    Honderden bekende zakenlui en beroemdheden hebben een verklaring ondertekend waarin ze zich verzetten tegen discriminatie bij de verkiezingen in de Verenigde Staten. Ze doen dat naar aanleiding van verschillende Republikeinse wetsvoorstellen, die zeggen stemfraude te willen inperken. Maar, aldus critici en de ondertekenaars van de verklaring, in werkelijkheid maken deze wetten het voor minderheidsgroepen moeilijker om hun stem uit te brengen.