De Colombiaanse drugsbaas Dairo Antonio Úsuga (midden) na zijn arrestatie in oktober vorig jaar.
Volledig scherm
De Colombiaanse drugsbaas Dairo Antonio Úsuga (midden) na zijn arrestatie in oktober vorig jaar. © ANP / AFP

Opnames bekentenissen van beruchtste Colombiaanse drugsbaas gestolen

Opgenomen bekentenissen die zijn afgelegd door de leider van de beruchte drugsbende Clan del Golfo, die tot zijn arrestatie in oktober vorig jaar de meeste gezochte drugsbaas van Colombia was, zijn gestolen.

 1. Grootste drugsbaron Colombia opgepakt: ‘Alleen te vergelijken met val van Pablo Escobar’
  Play

  Grootste drugsbaron Colombia opgepakt: ‘Alleen te vergelij­ken met val van Pablo Escobar’

  De politie en het leger van Colombia hebben zaterdag tijdens een gezamenlijke operatie de leider van de beruchte drugsbende Clan del Golfo opgepakt. Het land had een beloning van drie miljard pesos (ruim 680.000 euro) op het hoofd van Dairo Antonio Usuga (50), ook bekend als Otoniel, gezet. ,,Deze klap aan de drugshandel is alleen te vergelijken met de val van Pablo Escobar in de jaren negentig”, aldus de Colombiaanse president Ivan Duque.
 2. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.