Net als donderdag zal het treinverkeer in het Verenigd Koninkrijk zaterdag flink ontregeld zijn door een staking van het spoorwegpersoneel.
Volledig scherm
Net als donderdag zal het treinverkeer in het Verenigd Koninkrijk zaterdag flink ontregeld zijn door een staking van het spoorwegpersoneel. © REUTERS

Opnieuw bijna geen treinen op Brits spoor door stakingen, geen bussen in Londen

Treinreizigers in het Verenigd Koninkrijk zullen zaterdag hun bestemming slechts met moeite kunnen bereiken. Circa 45.000 spoorwegmedewerkers leggen het werk neer. Naar verwachting rijdt slechts een op de vijf treinen. Donderdag legden stakingen ook al een deel van het treinverkeer plat.

 1. Geen beslissing presidentsverkiezing Brazilië, tweede ronde tussen Lula en Bolsonaro
  PREMIUM
  Met video

  Geen beslissing presidents­ver­kie­zing Brazilië, tweede ronde tussen Lula en Bolsonaro

  De Braziliaanse presidentsverkiezingen hebben zondag nog geen winnaar opgeleverd. De centrumlinkse Luiz Inácio Lula da Silva (76) behaalde met 48,4 procent de meeste stemmen, maar niet de absolute meerderheid. Op 30 oktober volgt een tweede ronde tussen Lula, die het land eerder leidde tussen 2003 en 2011, en zittend president Jair Bolsonaro (67), die 43,2 procent van de stemmen kreeg.
 2. LIVE | Eerste Russische reservisten ingezet in Donbas, ‘EU gaat tot 15.000 Oekraïense soldaten opleiden’
  oorlog oekraïne

  LIVE | Eerste Russische reservis­ten ingezet in Donbas, ‘EU gaat tot 15.000 Oekraïense soldaten opleiden’

  Na de aangekondigde gedeeltelijke mobilisatie zijn de eerste reservisten ingezet in de bezette Oekraïense regio’s Donetsk en Loehansk. Dat heeft het Russische ministerie van Defensie maandag laten weten op berichtendienst Telegram. De lidstaten van de Europese Unie zijn overeengekomen om zo snel mogelijk trainingen te organiseren voor maximaal 15.000 Oekraïense soldaten, meldt het Duitse tijdschrift Der Spiegel, dat zich baseert op bronnen bij de EU. Volg hier het nieuws over de ontwikkelingen in Oekraïne.