Opnieuw gewonden bij rellen in Jeruzalem: internationale roep tot afzien van uitzettingen

VIDEOIn de Israëlische hoofdstad Jeruzalem zijn vandaag bij de al-Aqsa-moskee weer botsingen tussen Palestijnse betogers en Israëlische veiligheidstroepen geweest. Honderden mensen gooiden met stenen en andere projectielen naar de politie. Die reageerde door traangas, flitsgranaten en rubberen kogels af te vuren.

 1. Gokverslaafde non (79) bedonderde katholieke school jarenlang, overlijdt mogelijk in gevangenis

  Gokver­slaaf­de non (79) bedonderde katholieke school jarenlang, overlijdt mogelijk in gevangenis

  In het aartsbisdom van Los Angeles is geschokt gereageerd op het nieuws dat een voormalige non over een periode van tien jaar een bedrag van 835.000 dollar (bijna 700.000 euro) heeft gestolen van een katholieke school in Californië. Dat deed ze om haar gokverslaving te financieren, melden openbaar aanklagers op basis van onderzoek. De inmiddels gepensioneerde zuster heeft alle beschuldigingen bekend. ,,Ze heeft spijt van de problemen die ze heeft veroorzaakt”, melden haar advocaten.
 2. Opnieuw bijna honderd gewonden bij ongeregeldheden in Jeruzalem
  Play
  Video

  Opnieuw bijna honderd gewonden bij ongeregeld­he­den in Jeruzalem

  Na een gewelddadige vrijdagavond in Jeruzalem, waarbij ruim 200 Palestijnen en bijna 20 Israëlische politiemannen gewond raakten, braken zaterdag opnieuw rellen uit. De Israëlische politie zette in het door Israël bezette Oost-Jeruzalem het waterkanon in om betogende Palestijnen uiteen te drijven. Opnieuw raakten zo'n 90 mensen gewond. Volgens reddingswerkers liepen de meeste slachtoffers verwondingen op door rubberen kogels en verdovingsgranaten.