Een après-ski bar in het bij Nederlanders populaire Mayrhofen.
Volledig scherm
Een après-ski bar in het bij Nederlanders populaire Mayrhofen. © Videostill YouTube

Opnieuw Nederlanders slaags in Oostenrijk: twintiger vast na uitdelen vuistslagen agent

Een Nederlandse wintersporter is gisteravond gearresteerd in het Oostenrijkse Mayrhofen. Dit omdat hij een agent twee vuistlagen in het gezicht had verkocht. Dat gebeurde na een vechtpartij tussen twee groepen jongeren. 

De politie rukte uit voor een vechtpartij tussen een tiental jongeren in een kroeg. Nadat agenten de vechtersbazen uit elkaar hadden gehaald en de identiteit van de ogenschijnlijke hoofddaders was vastgesteld, kregen ze te maken met een ‘uiterst agressieve’ Nederlander. Die sloeg met zijn vuist een van de politiemensen tweemaal keihard in het gezicht. De agent raakte gewond, melden Tiroler media. 

De 20-jarige agressieveling werd opgepakt en vastgezet, in afwachting van een beslissing van het Openbaar Ministerie. 

Kapotgeslagen fles

Het is al de tweede arrestatie in korte tijd van een Nederlander die problemen veroorzaakt tijdens de après-ski. In het eveneens populaire Zell am See, zo’n 100 kilometer oostelijker, werd medio januari een 18-jarige Nederlandse vrouw gearresteerd omdat ze een Oostenrijkse leeftijdsgenoot zwaar mishandelde. Dat gebeurde volgens de politie  tijdens een ‘wild gevecht’ in een discotheek. Het slachtoffer belandde zwaargewond in het ziekenhuis. 

De problemen begonnen toen nadat een 26-jarige Nederlander een Oostenrijker van de tafel trok waarop hij stond te dansen. De danser raakte daarbij gewond aan zijn hand. Daarop bemoeiden zowel een andere Oostenrijker als leden van de groep Nederlanders zich met de zaak. Een van de Oostenrijkers belandde op de grond. Op dat moment kwam de 18-jarige Nederlandse vrouw volgens de politie tussenbeide. Ze schopte de Oostenrijker enkele keren tegen het hoofd en bewerkte hem daarna met een kapotgeslagen fles. 

  1. Een vriendelijke reus die op het verkeerde pad belandde: dit was George Floyd
    PREMIUM
    PROFIEL

    Een vriendelij­ke reus die op het verkeerde pad belandde: dit was George Floyd

    Er wordt steeds meer bekend over George Floyd (46), de Afro-Amerikaanse man die vorige week maandag om het leven kwam door politiegeweld in de Amerikaanse stad Minneapolis. Zijn leven kende pieken en dalen. Hoewel hij bekend stond als een veelbelovende sportman, belandde hij op het verkeerde pad en ging hij uiteindelijk de cel in voor een gewapende overval. De laatste jaren deed de ‘vriendelijke reus’ er alles aan om zijn leven weer op de rails te krijgen. Wie was George Floyd?