Volledig scherm
Een Deense agent houdt de wacht. © AFP

Opnieuw ontploffing in Kopenhagen, dit keer in de buurt van politiebureau

Voor de tweede keer binnen een week is in de Deense hoofdstad Kopenhagen een explosie geweest. De ontploffing deed zich voor in de buurt van een politiebureau aan de Hermodsgade. Volgens de politie zijn er geen slachtoffers gevallen.

Afgelopen dinsdag was er een explosie bij een kantoor van de Deense belastingdienst. Daarbij viel een lichtgewonde en ontstond veel schade aan het pand. De politie zei uit te gaan van opzet. Niemand heeft de ontploffing opgeëist.

Ook bij de ontploffing nabij het politiebureau wordt uitgegaan van opzet. Volgens verschillende getuigen rende de dader na de ontploffing op hoge snelheid weg. Het gaat om een in het zwart geklede man, met witte schoenen. Van hem ontbreekt voorlopig ieder spoor. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de twee zaken. 

  1. Stel houdt geslacht baby al 17 maanden geheim: ‘Hij of zij mag zelf kiezen wat het wordt’

    Stel houdt geslacht baby al 17 maanden geheim: ‘Hij of zij mag zelf kiezen wat het wordt’

    Een echtpaar uit de plaats Keynsham in het zuidwesten van Engeland houdt al zeventien maanden het geslacht van hun baby Anoush geheim voor de buitenwereld. Volgens moeder Hobbit Humphrey (38) en vader Jake England-Johns (35) gaat het om een bewuste keuze. ,,We willen ons kindje beschermen tegen al dan niet onbewuste vooroordelen over gender, opdat hij of zij de kans krijgt zich zelfstandig als jongen of meisje te ontwikkelen.”