Volledig scherm
Speciale troepen houden de man aan die dreigde een brug in Kiev op te blazen. © REUTERS

‘Oud-soldaat’ Oekraïense leger dreigt brug op te blazen in Kiev

Een man is vandaag in de Oekraïense hoofdstad Kiev opgepakt nadat hij vanuit zijn auto was begonnen te schieten. Ook dreigde hij de brug over de rivier Dnjepr, waar hij op stond, op te blazen.

Volledig scherm
Een groot aantal politieauto's, een pantserwagen en bewapende agenten kwam ter plaatse © EPA

De man blokkeerde het verkeer door zijn auto overdwars neer te zetten. Daarnaast lag het metroverkeer in de metropool enige tijd stil, maar voor zover bekend vielen er geen doden of gewonden. Op sociale media klaagden veel Oekraïners vooral over de files die ontstonden door het voorval.

Een groot aantal politiewagens en bewapende agenten kwam ter plaatse, terwijl speciale eenheden en sluipschutters de brug bewaakten. De politie van Kiev liet weten dat het incident ongeveer twee uur duurde. Een politiefunctionaris zei dat de eenheden het incident beschouwden als ‘een voorbereiding op een terroristische daad’.

Verschillende media meldden dat het gaat om een oud-soldaat van het Oekraïense leger. Hij zou van de Krim komen, het eiland dat in 2014 werd geannexeerd door Rusland. Burgemeester Vitali Klitsjko van Kiev vertelde journalisten dat de dader mogelijk onder invloed was van drugs of alcohol.

Volledig scherm
Speciale eenheden en sluipschutters bewaakten de brug over de Dnjepr. © EPA
  1. Grote paniek na schietpartij in winkelcentrum Florida: bezoekers geëvacueerd

    Grote paniek na schietpar­tij in winkelcen­trum Florida: bezoekers geëvacu­eerd

    In een winkelcentrum in het centrum van de plaats Boca Raton in de Amerikaanse staat Florida is vanavond (Nederlandse tijd) grote paniek uitgebroken nadat bezoekers hadden gehoord dat iemand ze schreeuwend probeerde te waarschuwen voor een gewapende schutter. Ook zouden schoten zijn gehoord. De politie rukte met man en macht uit en de gigantische shopping mall werd per direct geëvacueerd. Een uitgebreide zoekactie leverde uiteindelijk één slachtoffer met een schotwond op.
  2. Unieke uitspraak Britse rechter: volwassen vrouw met denkvermogen van kleuter mag abortus ondergaan

    Unieke uitspraak Britse rechter: volwassen vrouw met denkvermo­gen van kleuter mag abortus ondergaan

    Een Britse rechter heeft artsen van een ziekenhuis in het noorden van Groot-Brittannië toestemming gegeven een abortus uit te voeren bij een jonge vrouw die drie maanden zwanger is en de verstandelijke vermogens van een kleuter heeft. De unieke uitspraak is met gemengde gevoelens ontvangen. Tegenstanders van het laten weghalen van ongeboren baby's vinden het oordeel van de rechter slecht en in strijd met religieuze principes.