Ouders doodgereden Britse jongen in het Witte Huis

videoDe ouders van de Britse jongen Harry Dunn, die werd doodgereden door een Amerikaanse diplomatenvrouw, zijn aangekomen in het Witte Huis. Dat meldt de BBC. Bestuurder Anne Sacoolas vertrok enkele dagen na het ongeluk uit het Verenigd Koninkrijk.

Of ouders Charlotte Charles en Tim Dunn president Donald Trump zullen ontmoeten, is niet duidelijk. De woordvoerder van de familie zei voorafgaande aan het bezoek op Twitter dat hij uitkijkt naar ‘antwoorden tijdens onze zoektocht naar #GerechtigheidvoorHarry’.

De 19-jarige Dunn zat op zijn motorfiets toen de 42-jarige Sacoolas hem aanreed. Hij overleed aan zijn verwondingen. Het ongeluk gebeurde vlakbij een Britse militaire basis in de buurt van Oxford waar ook medewerkers van de Amerikaanse luchtmacht werkzaam zijn.

Sacoolas, die diplomatieke immuniteit geniet vanwege de baan van haar man, heeft al aangeboden om Dunn’s ouders te ontmoeten, maar zij willen dat ze terugkomt naar het Verenigd Koninkrijk, om daar berecht te worden. De ouders van Dunn deden al een oproep aan president Trump om de vrouw terug te sturen. Hij weigerde dat.

Volledig scherm
De ouders van Harry Dunn. © REUTERS
  1. Vietnam vraagt families te betalen voor repatriëring slachtoffers koelcontainerdrama

    Vietnam vraagt families te betalen voor repatrië­ring slachtof­fers koelcontai­ner­dra­ma

    De families van de 39 Vietnamese burgers die in oktober dood zijn aangetroffen in een koelcontainer in Groot-Brittannië, zullen de kosten van de repatriëring voor hun eigen rekening moeten nemen. Hun regering zal die niet betalen. Dit betekent voor sommige van de arme families dat ze eerst hebben betaald om hun zoon of dochter in Engeland te krijgen en dat nu opnieuw moeten doen om hun lichaam terug te halen. ,,We weten niet waar we dat geld vandaag moeten halen.’’
  2. Politie Malta zet met arrestatie ‘regelaar’ grote stap in onderzoek vermoorde journaliste

    Politie Malta zet met arrestatie ‘regelaar’ grote stap in onderzoek vermoorde journalis­te

    De politie op Malta heeft een man gearresteerd die wordt gezien als ‘de regelaar’ bij de moord op een van de bekendste onderzoeksjournalisten van het eiland. De verdachte zou de verbindingsman zijn geweest tussen de opdrachtgever(-s) van de moord en de mensen die de bomaanslag op Daphne Caruana Galizia vorig jaar pleegden. Ook zou hij een belangrijke rol hebben gespeeld in de aanschaf van het explosief dat de auto van de vrouw aan stukken scheurde en haar het leven kostte.