Ouders doodgereden Britse jongen in het Witte Huis

videoDe ouders van de Britse jongen Harry Dunn, die werd doodgereden door een Amerikaanse diplomatenvrouw, zijn aangekomen in het Witte Huis. Dat meldt de BBC. Bestuurder Anne Sacoolas vertrok enkele dagen na het ongeluk uit het Verenigd Koninkrijk.

Of ouders Charlotte Charles en Tim Dunn president Donald Trump zullen ontmoeten, is niet duidelijk. De woordvoerder van de familie zei voorafgaande aan het bezoek op Twitter dat hij uitkijkt naar ‘antwoorden tijdens onze zoektocht naar #GerechtigheidvoorHarry’.

De 19-jarige Dunn zat op zijn motorfiets toen de 42-jarige Sacoolas hem aanreed. Hij overleed aan zijn verwondingen. Het ongeluk gebeurde vlakbij een Britse militaire basis in de buurt van Oxford waar ook medewerkers van de Amerikaanse luchtmacht werkzaam zijn.

Sacoolas, die diplomatieke immuniteit geniet vanwege de baan van haar man, heeft al aangeboden om Dunn’s ouders te ontmoeten, maar zij willen dat ze terugkomt naar het Verenigd Koninkrijk, om daar berecht te worden. De ouders van Dunn deden al een oproep aan president Trump om de vrouw terug te sturen. Hij weigerde dat.

De ouders van Harry Dunn.
Volledig scherm
De ouders van Harry Dunn. © REUTERS
  1. Vertrouwelijk politiedocument gevonden in mobieltje van medeverdachte moord Duitse politicus

    Vertrouwe­lijk politiedo­cu­ment gevonden in mobieltje van medever­dach­te moord Duitse politicus

    Zitten er bij Duitse veiligheidsdiensten sympathisanten van rechts-terroristische kringen? Dat vragen onderzoekers van de moord op CDU-politicus Walter Lübcke (65) uit Kassel zich af. Dit omdat in de smartphone van een van de twee extreemrechtse verdachten een vertrouwelijk politiedocument is gevonden met de titel: onderzoek en opsporing bij terroristische geweldsmisdrijven van nationaal belang.
  2. Nederlandse toeristen toch welkom in Griekenland, reizigers uit risicogebieden worden getest

    Nederland­se toeristen toch welkom in Grieken­land, reizigers uit risicoge­bie­den worden getest

    Griekenland gaat reizigers bij aankomst testen op het coronavirus als ze vertrokken zijn vanaf een vliegveld in een risicogebied. De Griekse autoriteiten baseren zich daarbij op gegevens van het Europese luchtvaartagentschap EASA, dat een lijst bijhoudt met luchthavens die zich bevinden in gebieden waar de kans op overdracht van het virus groot zou zijn. Daar staan nu ook de belangrijkste Nederlandse vliegvelden op, bijvoorbeeld Schiphol.