Koen Verheijden
Volledig scherm
© Koen Verheijden

Ouders Ivana Smit winnen in civiele zaak tegen politie Maleisië

UPDATEDe familie van het overleden fotomodel Ivana Smit mag in een civiele procedure de Maleisische overheid aansprakelijk stellen voor de fouten die de politie maakte in het onderzoek naar de dood van de 18-jarige vrouw. Dat heeft de hoge raad in Maleisië vanochtend bepaald.

 1. Het gebouw waar na druggebruikers en wapens nu ook een lijk gevonden werd: ‘En zeggen dat hier vroeger chique mensen kwamen...’
  PREMIUM

  Het gebouw waar na druggebrui­kers en wapens nu ook een lijk gevonden werd: ‘En zeggen dat hier vroeger chique mensen kwamen...’

  Druggebruikers, daklozen, verboden wapens en genoeg vuurwerk om het hele gebouw de lucht in te blazen. De kelder van het flatgebouw in Deurne waar vrijdagavond een lijk zonder hoofd of ledematen gevonden werd, stond en staat bekend als een niet zo koosjere plek. “Een vuile buurt”, horen we onomwonden. “En één waar raar volk passeert.”
 2. LIVE | Zelenski: Oekraïne kan Donbas heroveren met langeafstandswapens
  OORLOG OEKRAÏNE

  LIVE | Zelenski: Oekraïne kan Donbas heroveren met langeaf­stands­wa­pens

  Met nieuwe langeafstandswapens zou het volgens de Oekraïense president Volodimir Zelenski mogelijk moeten zijn om de gehele Donbas te heroveren. Hij vroeg op de EU-top in Kiev daarom nog eens om versnelde leveringen van raketten met een groter bereik. Naar verwachting gaan de Verenigde Staten vrijdag aankondigen voor het eerst dat soort wapens te sturen. Volg alle ontwikkelingen van de oorlog in ons liveblog hieronder.