Vader Ali Shamdin (25) en moeder Amir Perhast (24) tijdens de stille mars op 30 mei, voorafgaand aan de begrafenis van hun dochter.
Volledig scherm
Vader Ali Shamdin (25) en moeder Amir Perhast (24) tijdens de stille mars op 30 mei, voorafgaand aan de begrafenis van hun dochter. © BELGA

Ouders van door agent gedode Mawda (2): Hij had nooit mogen schieten

,,Ik denk niet dat wij ooit nog rust zullen vinden. Onze enige hoop is dat we dicht bij Mawda kunnen leven." De ouders van de in mei in het Belgische Bergen doodgeschoten peuter (2) doen voor het eerst hun verhaal in een interview met De Morgen. Mawda werd toen door een politiekogel geraakt tijdens een wilde vlucht van mensensmokkelaars. ,,De politie had nooit mogen schieten."

  1. Negentien kinderen en twee leraren doodgeschoten in school Texas, VS reageert geschokt
    Update

    Negentien kinderen en twee leraren doodgescho­ten in school Texas, VS reageert geschokt

    Een 18-jarige jongeman heeft in een basisschool in de Amerikaanse staat Texas negentien kinderen en twee leraren doodgeschoten, meldt de Texaanse staatspolitie. De kinderen variëren in leeftijd van 7 tot 10 jaar. De schutter werd ter plekke door politieagenten doodgeschoten. De schietpartij leidt in de Verenigde Staten tot geschokte reacties. Het gaat om de dodelijkste schietpartij op een basisschool in tien jaar tijd.