Volledig scherm
Stadion An der alten Försterei, vanmiddag. © BSR Agency

Overleden fans maken Bundesligadebuut Union Berlin toch een beetje mee

Fans van de Duitse voetbalclub Union Berlin hebben er met een originele actie voor gezorgd dat overleden fans tóch bij het debuut van hun club in de hoogste Duitse voetbalklasse aanwezig waren. Supporters namen grote foto's van hun voormalige medesupporters mee het stadion in. ‘Endlich dabei’, was het motto van het eerbetoon.

De supporters van de cultclub uit het voormalige Oost-Berlijn hebben decennialang gesnakt naar promotie van hun club naar de Bundesliga. Vorig seizoen werd dat na 53 jaar eindelijk bewerkstelligd, en vanmiddag was de eerste wedstrijd, tegen het gehate RB Leipzig. Een aantal supporters konden die Bundesligadroom niet meer meemaken.

Supporters die iemand misten, konden voor de wedstrijd een foto uploaden op de website van de supportersvereniging. Die foto's werden in zwartwit op grote banners afgedrukt.  Zodoende werden er bij aanvang van de wedstrijd liefst 450 grote portretfoto's in de lucht gehouden in stadion An der alten Försterei in de wijk Köpenick.

,,Dit betekent alles voor onze hele familie”, zei een vrouw die een foto van haar overleden man opstuurde tegen de lokale zender RBB. Voor het resultaat hielp de symbolische aanwezigheid van de overleden fans van Eisern Union niet: de wedstrijd ging met 0-4 verloren.

Volledig scherm
© BSR Agency
  1. Rusland smult van mysterieuze zwangerschap tienermeisje: ‘Ivan (10) kan niet de vader zijn’

    Rusland smult van mysterieu­ze zwanger­schap tienermeis­je: ‘Ivan (10) kan niet de vader zijn’

    Rusland is in de ban van de prille, vooralsnog mysterieuze zwangerschap van de 13-jarige Daria uit de stad Zheleznogorsk. Volgens de aanstaande moeder is haar piepjonge vriendje Ivan (10) ‘honderd procent zeker’ de vader van de baby, maar experts stellen dat zoiets vanwege zijn leeftijd onmogelijk is. ,,Onderzoek heeft aangetoond dat hij nog niet in de puberteit zit en geen actieve zaadcellen heeft.” De politie vermoedt dat het meisje seksueel misbruik door een volwassene verzwijgt.