Beeld uit video-opnamen uit 2013 van Mullah Fazlullah, de talibanleider die deze week werd gedood door een drone-bombardement van de VS.
Volledig scherm
Beeld uit video-opnamen uit 2013 van Mullah Fazlullah, de talibanleider die deze week werd gedood door een drone-bombardement van de VS. © AP

Pakistaanse talibanleider gedood door drone VS

De Afghaanse president Ashraf Ghani heeft vrijdag de dood bevestigd van de Pakistaanse talibanleider Mullah Fazlullah. 

 1. LIVE | Oekraïne: burgerdoden in Donetsk door Russische aanvallen
  oorlog oekraïne

  LIVE | Oekraïne: burgerdo­den in Donetsk door Russische aanvallen

  Volodimir Zelenski heeft er weinig begrip voor dat de Nederlandse politiek terughoudend is over een Oekraïens lidmaatschap van de Europese Unie. In een interview met Nieuwsuur zei de Oekraïense president dat hij vindt dat er onder de bevolking genoeg steun voor is. Hij vindt dat de kandidatuur een belangrijk signaal zou afgeven dat de EU Oekraïne steunt. “Het volk steunt ons.” Volg in dit liveblog het laatste nieuws over de Russische inval in Oekraïne.
 2. Op de school van het bloedbad droegen kinderen hun mooiste kleren voor een speciale dag

  Op de school van het bloedbad droegen kinderen hun mooiste kleren voor een speciale dag

  Urenlang hebben familieleden in Texas in het ongewisse gezeten over het lot van de leerlingen van de basisschool in Texas, waar bij een schietpartij zeker negentien kinderen om het leven zijn gekomen. Sommigen vroegen zelfs hulp op sociale media in een wanhopige poging hun kinderen te vinden. Ziekenhuizen in de omgeving nemen dna-materiaal af van familieleden om zeker te zijn van hun band met de gedode kinderen.
 3. Vandalen vernielen 65 bomen in natuurge­bied Turnhout: ‘De haat moet diep geworteld zitten’
  PREMIUM

  Vandalen vernielen 65 bomen in natuurge­bied Turnhout: ‘De haat moet diep geworteld zitten’

  TURNHOUT - Eén of meerdere vandalen hebben donderdagnacht huisgehouden in het Vlaamse natuurgebied De Liereman, nabij Turnhout. Zo’n 65 bomen in de buurt van het bezoekerscentrum werden zo diep ‘ingezaagd’ dat ze spontaan omvielen of door de brandweer moesten worden omgezaagd. Twee jaar geleden gebeurde hetzelfde. ,,Het lijkt erop alsof dezelfde daders zijn teruggekomen om hun werk af te maken”, zeggen burgemeester Bob Coppens en coördinator Kris van der Steen aangedaan.