Paniek op Franse campings door bosbranden: ‘Je hoorde kinderen gillen’

videoIn Zuid-Frankrijk woedden sinds maandagmiddag hevige bosbranden. Het vuur grijpt snel om zich heen in de Var-regio, een toeristisch gebied waar veel Nederlanders vakantie vieren. ,,Er was paniek op de camping, je hoorde kinderen gillen.’’

 1. Duizenden mensen geëvacueerd en campings ontruimd in Zuid-Frankrijk: ‘Dit was echt heel heftig’
  Play
  Update / video

  Duizenden mensen geëvacu­eerd en campings ontruimd in Zuid-Frankrijk: ‘Dit was echt heel heftig’

  In Frankrijk zijn duizenden mensen preventief geëvacueerd en campings ontruimd vanwege grote bosbranden. Volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken is daarbij een gebied van vijfduizend hectare geraakt. In de Var-regio in het zuiden van Frankrijk zijn zo'n 750 brandweerlieden ingezet om de brand te bestrijden. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken, Gérald Darmanin, wordt alles op alles gezet om de bevolking in het gebied te beschermen.
 2. Extreem korte vluchten in luxe privéjet: Greenpeace is ‘schaamteloze‘ miljonair spuugzat
  roep om verbod

  Extreem korte vluchten in luxe privéjet: Greenpeace is ‘schaamte­lo­ze‘ miljonair spuugzat

  Greenpeace is woest dat de ‘allerrijksten’ nog altijd volop gebruikmaken van het privévliegtuig. Uit een inventarisatie van het onafhankelijke onderzoeksbureau CE Delft blijkt dat het aantal privévluchten in de EU met 64 procent is toegenomen. ,,Het is schaamteloos dat de allerrijksten te midden van een klimaatcrisis kiezen voor de meest vervuilende manier van reizen. Er moet zo snel mogelijk een verbod op privéjets komen”, zegt een woordvoerder van Greenpeace tegen deze site.