In India gingen activisten de straat op uit protest tegen mogelijk gebruik van de spyware door de Indiase premier Modi en zijn regering tegen politici en journalisten.
Volledig scherm
In India gingen activisten de straat op uit protest tegen mogelijk gebruik van de spyware door de Indiase premier Modi en zijn regering tegen politici en journalisten. © EPA

Pegasus-schandaal breidt zich uit: ook koning Marokko en president Macron in het vizier

Het schandaal rond Pegasus-spionagesoftware breidt zich uit. De Israëlische software, aanvankelijk bedoeld om terroristen op te sporen, moest mogelijk ook worden ingezet tegen de koning van Marokko (Mohammed VI), de Franse president Emmanuel Macron en de voormalige Belgische premier Charles Michel.  

 1. Belgische zakenman vlucht met 360 miljoen euro naar Zuid-Afrika, laat geplunderde villa achter

  Belgische zakenman vlucht met 360 miljoen euro naar Zuid-Afri­ka, laat geplunder­de villa achter

  ,,Dat dergelijke figuren mogen rondlopen in Antwerpen, is de doodsteek voor de diamantensector.” Een Belgische curator heeft geen goed woord over voor de schatrijke Belgisch-Israëlische zakenman Erez Daleyot, die met een gigantisch schuldbedrag van 360 miljoen euro naar Zuid-Afrika is gevlucht. Tegen de diamentenverzamelaar is een gevangenisstraf van vijftien maanden geëist wegens fraude. ,,Alles is de schuld van mijn financiële directeur.”
 2. ‘Journalisten en activisten gehackt met Israëlische spionagesoftware’
  Play
  VIDEO

  ‘Journalis­ten en activisten gehackt met Israëli­sche spionage­soft­wa­re’

  De Pegasus-software van het Israëlische bedrijf NSO Group is gebruikt om 37 mobiele telefoons van journalisten, activisten en bedrijfsleiders over de hele wereld te hacken. Dat melden diverse internationale media, zoals The Washington Post, Le Monde en The Guardian op basis van eigen onderzoek. De telefoonnummers verschenen op een lijst van meer dan 50.000 nummers die volgens de onderzoekers mogelijk het doelwit waren voor surveillance door regeringen die Pegasus gebruiken.