Volledig scherm
Amerikaanse beurswaakhond heeft Philips op de korrel. © AFP

‘Philips verdacht van omkoping in China’

De Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC) doet onderzoek naar het betalen van steekpenningen in China door medisch technologiebedrijf Philips. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. Ook branchegenoten Siemens en General Electric (GE) liggen onder het vergrootglas.

De drie bedrijven zouden lokale tussenpersonen in de arm hebben genomen. Die moesten steekpenningen regelen voor Chinese overheidsfunctionarissen en ziekenhuismedewerkers. Philips, Siemens en GE ontkennen iets misdaan te hebben. Ook zeggen ze niet op de hoogte te zijn van het onderzoek.

Vorige maand meldde Reuters al dat de drie ondernemingen samen met Johnson & Johnson onderwerp van onderzoek waren wegens omkoping in Brazilië. Ook toen ontkenden de bedrijven misdragingen.

  1. Wereldgezondheidsorganisatie verwacht verdere verspreiding coronavirus, zesde dode gemeld

    Wereldge­zond­heids­or­ga­ni­sa­tie verwacht verdere versprei­ding coronavi­rus, zesde dode gemeld

    Volgens de wereldgezondheidsorganisatie is een verdere verspreiding van het in China ontstane coronavirus onvermijdelijk. ,,De komende dagen zullen ook in andere delen van China besmettingen geregistreerd worden. Aannemelijk is dat dit ook op meerdere plekken buiten China gaat gebeuren”, aldus de organisatie. Vandaag werd bekend dat het dodental als gevolg van het virus is opgelopen naar zes. Het aantal geregistreerde patiënten staat inmiddels op 291.