Volledig scherm
Mexicaanse migranten steken de Rio Grande over om asiel aan te kunnen vragen in de Verenigde Staten. © AP

Politie vindt vier lichamen in irrigatiekanaal bij Mexicaanse grens

De Mexicaanse politie heeft maandag vier lichamen aangetroffen in een irrigatiekanaal bij de grens met de Verenigde Staten. Het kanaal voert water vanuit de rivier Rio Grande naar boeren in het zuiden van New Mexico en het westen van Texas.

Volgens de politie zijn de slachtoffers door verdrinking om het leven gekomen. Er zou geen sprake zijn van geweld.

Volgens een woordvoerster van de politie, Rose Smith, verdrinken er vaker mensen in het kanaal die hopen op die manier de grens met de Verenigde Staten over te steken, maar niet eerder werden er zoveel op één dag gevonden.

Grensbewakers hebben alleen al in mei 8.877 mensen opgepakt die illegaal de grens met El Paso probeerden over te steken.

  1. Moeder sluit zoon met ADHD jarenlang op in slaapkamer: ‘Ik wilde rustig tv kijken’

    Moeder sluit zoon met ADHD jarenlang op in slaapkamer: ‘Ik wilde rustig tv kijken’

    Justitie in België heeft flinke celstraffen geëist tegen de ouders van een jongen met ADHD die dagelijks langdurig op zijn kamer werd opgesloten en niet naar het toilet mocht. Volgens zijn vader en moeder deden ze dat om 's avonds rustig televisie te kunnen kijken. Na een tip van klasgenoten viel de politie uiteindelijk binnen bij het gezin. Daarbij werden op de stinkende en beschimmelde tienerkamer onder meer ettelijke plastic flessen met urine aangetroffen.