Volledig scherm
Honderden agenten van de federale politie blokkeren de toegangswegen naar de internationale luchthaven van Mexico-Stad. © AFP

Politieagenten blokkeren luchthaven Mexico-Stad

Honderden politieagenten hebben vrijdag de belangrijkste terminal van de luchthaven van Mexico-Stad geblokkeerd. Zo protesteren ze tegen een beslissing waardoor de federale politie afgeschaft wordt.

Ongeveer 300 agenten versperren de toegang tot terminal 1, van waaruit zowel binnenlandse als internationale vluchten vertrekken. Ze zijn het niet eens met een beslissing van president Andrés Manuel Lopez Obrador om de Mexicaanse federale politie af te schaffen en een nieuwe militaire macht op te richten.

Vrijdag vond eerder een grote manifestatie plaats, waardoor het verkeer tussen de luchthaven en het centrum van de hoofdstad verstoord was. Verschillende passagiers moesten lopend de luchthaven zien te bereiken.

De internationale luchthaven van Mexico Stad, Benito Juárez, is de grootste van  Latijns-Amerika. Vorig jaar verwerkte het vliegveld 47,7 miljoen passagiers.

Volledig scherm
Veel passagiers moesten het vliegveld lopend zien te bereiken. © REUTERS
  1. Modemerk onder vuur vanwege hoodies met ‘kogelgaten’ en plaatsnamen schietpartijen VS

    Modemerk onder vuur vanwege hoodies met ‘kogelgaten’ en plaatsna­men schietpar­tij­en VS

    Het Amerikaanse modemerk Bstroy, opgericht door hiphopfanaten Brick Owens en Dieter Grams, ligt onder vuur omdat het zogenoemde hoodies (shirts met capuchon) op de markt brengt met ‘kogelgaten’ en namen van steden in de VS waar de afgelopen jaren veel doden vielen bij schietpartijen. De tijdens de New York Fashion Week gepresenteerde collectie is bij velen in het verkeerde keelgat geschoten.