Steven Avery (links) en Brendan Dassey
Volledig scherm
Steven Avery (links) en Brendan Dassey © Netflix

Politieman Making A Murderer klaagt Netflix aan wegens smaad

Een rechercheur die te zien is in de Netflix-reeks Making A Murderer, klaagt de streamingservice aan wegens smaad. Volgens Andrew Colborn wordt hij er in het programma valselijk van beschuldigd te hebben geknoeid met bewijsmateriaal in de rechtszaak tegen Steven Avery en Brendan Dassey.

In de aanklacht stelt Colborn dat hij sinds de lancering van het programma eind 2016 ‘wereldwijd is veracht en belachelijk is gemaakt’, zo meldt Variety. Zijn advocaat laat in een verklaring weten: ,,Hij dient deze aanklacht in om orde op zaken te stellen en zijn goede naam te herstellen.’’

Colborn verklaart in de documenten dat het programma de kijkers tot de conclusie laat komen dat er bewust bewijs is neergelegd op de moordplek van Teresa Halbach, de vrouw waar het onderzoek om draait. Steven Avery en zijn neefje Brendan Dassey zitten vast in die zaak.

De makers van het programma, Laura Ricciardi en Moira Demos, hebben altijd volgehouden met de serie slechts te willen bewijzen dat er erg veel fout is gegaan in het politie-onderzoek en de rechtszaak.

De rechercheur klaagt naast Netflix ook Ricciardi en Demos aan en het productiehuis achter Making A Murderer.

  1. Noodtoestand in Amerikaanse steden na felle protesten: ‘Ik vecht hetzelfde gevecht als mijn grootouders’
    Video

    Noodtoe­stand in Amerikaan­se steden na felle protesten: ‘Ik vecht hetzelfde gevecht als mijn grootou­ders’

    De agent die in Minneapolis George Floyd doodde is gearresteerd, maar felle protesten tegen politiegeweld houden aan in de hele VS. In Atlanta bestormden actievoerders het hoofdkantoor van de tv-zender CNN en in Washington ging het Witte Huis korte tijd dicht vanwege oprukkende betogers. De staat Georgia heeft in Atlanta en steden in de omgeving inmiddels de noodtoestand afgeroepen. ,,Ik vecht hetzelfde gevecht als mijn grootouders”, zegt actievoerster Onni Adams in New York.