Volledig scherm
Steven Avery (links) en Brendan Dassey © Netflix

Politieman Making A Murderer klaagt Netflix aan wegens smaad

Een rechercheur die te zien is in de Netflix-reeks Making A Murderer, klaagt de streamingservice aan wegens smaad. Volgens Andrew Colborn wordt hij er in het programma valselijk van beschuldigd te hebben geknoeid met bewijsmateriaal in de rechtszaak tegen Steven Avery en Brendan Dassey.

In de aanklacht stelt Colborn dat hij sinds de lancering van het programma eind 2016 ‘wereldwijd is veracht en belachelijk is gemaakt’, zo meldt Variety. Zijn advocaat laat in een verklaring weten: ,,Hij dient deze aanklacht in om orde op zaken te stellen en zijn goede naam te herstellen.’’

Colborn verklaart in de documenten dat het programma de kijkers tot de conclusie laat komen dat er bewust bewijs is neergelegd op de moordplek van Teresa Halbach, de vrouw waar het onderzoek om draait. Steven Avery en zijn neefje Brendan Dassey zitten vast in die zaak.

De makers van het programma, Laura Ricciardi en Moira Demos, hebben altijd volgehouden met de serie slechts te willen bewijzen dat er erg veel fout is gegaan in het politie-onderzoek en de rechtszaak.

De rechercheur klaagt naast Netflix ook Ricciardi en Demos aan en het productiehuis achter Making A Murderer.

 1. Trump verbijstert rouwende ouders met hinderlaag in Witte Huis: ‘De verdachte is hier’
  VIDEO

  Trump verbijs­tert rouwende ouders met hinderlaag in Witte Huis: ‘De verdachte is hier’

  Donald Trump heeft gisteren met een onverwacht voorstel de ouders van een verongelukte Britse tiener de schrik van hun leven bezorgd. De Amerikaanse president vertelde tijdens hun ontmoeting in het Witte Huis dat de veroorzaker van het ongeluk - waarbij hun zoon het leven liet - in de kamer ernaast op hen zat te wachten. De compleet overrompelde ouders besloten niet op het verzoek in te gaan: ,,We zijn extreem boos.”
 2. Juffrouw aan Joodse scholieren: ‘Maak je huiswerk, anders ga je naar de gaskamer’

  Juffrouw aan Joodse scholieren: ‘Maak je huiswerk, anders ga je naar de gaskamer’

  Een lerares van een Britse basisschool is deze week in opspraak geraakt nadat ze in de klas een grensoverschrijdende en zwaar antisemitische opmerking had gemaakt. De juf waarschuwde haar scholieren ‘dat ze hen naar de gaskamer zou sturen’ als ze hun huiswerk niet zouden maken. Daarmee verwees de juffrouw naar de gruwelijke taferelen die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog in Auschwitz hebben afgespeeld.