Militairen patrouilleren bij de Zonal 8 gevangenis in Guayaquil, waar op 28 september 119 gevangenen omkwamen tijdens een opstand.
Volledig scherm
Militairen patrouilleren bij de Zonal 8 gevangenis in Guayaquil, waar op 28 september 119 gevangenen omkwamen tijdens een opstand. © EPA

President Ecuador roept noodtoestand uit wegens drugsgeweld

President Guillermo Lasso van Ecuador heeft de noodtoestand uitgeroepen in het land dat worstelt met een toename van drugs gerelateerd geweld. Politie en het leger zijn gemobiliseerd om de straat op te gaan, zo maakte Lasso in een tv-toespraak bekend. ,,In de straten van Ecuador is er maar één vijand: drugshandel’’, aldus de president.

  1. Russische ex-president dreigt rechters ICC in Den Haag met raket: ‘Houd de lucht maar goed in de gaten’

    Russische ex-president dreigt rechters ICC in Den Haag met raket: ‘Houd de lucht maar goed in de gaten’

    De Russische ex-president Dmitri Medvedev heeft maandag in een bericht op Telegram gezegd dat het besluit van het Internationaal Strafhof in Den Haag (ICC), om een arrestatiebevel uit te vaardigen tegen de huidige Russische president Vladimir Poetin, verschrikkelijke gevolgen zal hebben voor het internationaal recht. Ook dreigt hij de rechters met het afschieten van een hypersonische raket op het strafhof: ‘Houd de lucht maar goed in de gaten’.