Volledig scherm
Prince Andrew op de foto met Virginia Giuffre, op de achtergrond Ghislaine Maxwell. © Privé

‘Prins Andrew had seks met me toen ik 17 was’

Virginia Giuffre, een van de zestien vrouwen die werden misbruikt door de Amerikaanse van kindermisbruik verdachte multimiljonair Jeffrey Epstein, heeft vannacht op de Amerikaanse televisie verklaard dat ze werd gedwongen tot seks met de Britse prins Andrew.

,,Hij was een misbruiker, een deelnemer aan de seksuele uitbuiting in de kring van Epstein”, zegt Virginia Giuffre in een televisie-interview met NBC News. ,,De eerste keer dat ik in Londen was, was ik jong", vertelt Giuffre die Epsteins assistente en vriendin Ghislaine Maxwell noemt als medeplichtige in het organiseren van seksafspraken met minderjarige meisjes. ,,Op een ochtend maakte Gislaine me wakker en zei: ‘ vandaag ga je een prins ontmoeten. Ik wist op dat moment niet dat ik verhandeld was aan die prins'. 

Ze was 17 toen ze werden samengebracht in een Londense nachtclub en Andrew haar in de VIP-sectie wodka zou hebben ingeschonken. Na wat dansjes zou het gezelschap zijn vertrokken waarbij Maxwell aan Giuffre de opdracht zou hebben gegeven: ,,Hij komt straks naar het huis en ik wil dat je voor hem doet wat je voor Epstein doet. Ik kon het niet geloven”. Giuffre werd naar eigen zeggen misbruikt in de badkamer en in de slaapkamer. ,,Hij was niet ruw. Hij bedankte me en vertrok.” Volgens Giuffre zag ze Andrew nog twee keer voor seks, een keer in Londen en een keer op het Caribische preteiland van Epstein. Ze zou door Epstein aan meer 'machtige mannen’ zijn aangeboden.

Foto

Zes slachtoffers van Epstein zaten gisteren voor het eerst bij elkaar in de NBC-studio. Een van hen zei dat het hele systeem erop gebaseerd was dat de rerecruteerde en ook betaalde meisje zich stil zouden houden omdat ze zich zouden schamen voor wat ze deden. ,,Wij waren onderdeel van een spel”. Giuffre staat op de recent gepubliceerde beruchte foto waarop Andrew te zien is bij het uitlaten van een jonge vrouw uit de woning van Epstein in New York. In het interview vertelt ze hoe Epstein haar opdracht gaf seks te hebben met machtige mannen uit de kring rond hem, onder wie - zo zegt ze - prins Andrew.

De vrouw wees Andrew in 2014 in een verklaring voor de rechtbank ook al aan als misbruiker. De prins heeft altijd ontkend weet te hebben gehad van het misbruik door Epstein. ,,Ik weet dat hij het ontkent. Hij zal het blijven ontkennen, maar hij en ik weten de waarheid", aldus Giuffre op NBC. 

Multimiljonair Epstein pleegde in augustus zelfmoord in zijn cel, nadat hij was aangehouden op beschuldiging van het misbruiken van tientallen minderjarigen.

 1. Mysterieuze oliegolf besmeurt Braziliaanse stranden
  PREMIUM

  Mysterieu­ze oliegolf besmeurt Braziliaan­se stranden

  Zes weken na de Amazone-branden, heeft Brazilië nu te maken met de grootste milieucrisis ooit in de territoriale wateren. Over een strook van meer dan 2500 kilometer besmeurt een enorme golf ruwe olie de stranden in het noordoosten van het land. Op 187 plaatsen in negen deelstaten is de kust bedekt met grote plakken olie, die een bedreiging vormen voor het toerisme, fauna en bijzondere koraalriffen. Een aantal deelstaten heeft de noodtoestand afgekondigd en de bevolking opgeroepen weg te blijven van de stranden.
 2. Dader van Pokémonmoord bekent: ‘Ik greep haar keel vast voor wurgseks’

  Dader van Pokémon­moord bekent: ‘Ik greep haar keel vast voor wurgseks’

  Een 20-jarige vrouw uit België is ruim twee jaar geleden gestorven door uit de hand gelopen wurgseks. Dat verklaarde verdachte Jonny Van Den B. (27) vandaag in de Antwerpse rechtbank. ,,We hadden seks. Eerst normaal, dan ruwer. Ik greep met beide handen haar keel vast voor een lichte vorm van wurgseks, maar ik heb harder geduwd dan ik zelf doorhad.” De beschuldigde benadrukte dat het nooit zijn bedoeling was om haar te doden.
 3. Privévlucht escaleert: piloot laat topacteur zelf vliegtuig besturen, ministerie grijpt in

  Privé­vlucht escaleert: piloot laat topacteur zelf vliegtuig besturen, ministerie grijpt in

  Een piloot is voor de rest van zijn leven zijn baan kwijt nadat hij de Egyptische beroemdheid Mohamed Ramadan had uitgenodigd om in de cockpit te zitten tijdens een privévlucht naar Saoedi-Arabië. Uit een video op Twitter blijkt dat de 31-jarige zanger en acteur zelf het vliegtuig mocht besturen. De Egyptische regering reageert verbijsterd en zorgde er direct voor dat de piloot nooit meer een vliegtuig mag besturen.