Reconstructie moord op Vlaamse Jill (36) loopt uit de hand: Politie pakt zus van slachtoffer op

Er is grote onrust ontstaan tijdens de reconstructie van de moord op Jill Himpe in het Belgische Aalbeke. De zus van het slachtoffer begon te geëmotioneerd te schreeuwen naar de dader, en moest door de politie worden opgepakt omdat de situatie anders zou escaleren. De 36-jarige Jill werd dinsdagochtend vermoord door haar ex, Ridouan O.

Jill Himpe werd afgelopen dinsdagochtend op gruwelijke wijze vermoord door haar ex-partner Ridouan O. De twee waren al maanden uit elkaar, maar hadden om onduidelijke reden een afspraak gemaakt op een parkeerstrook langs de weg. Daar sneed O. de keel van Jill door. Vervolgens legde hij haar lichaam in haar auto, en reed hij daarmee naar het huis van haar moeder. Hij dumpte het lichaam in de woning, en werd enkele uren later aangehouden.

Reconstructie

Een zus van het slachtoffer werd tijdens de reconstructie van de moord op Jill Himpe even meegenomen naar een combi.
Volledig scherm
Een zus van het slachtoffer werd tijdens de reconstructie van de moord op Jill Himpe even meegenomen naar een combi. © @Photo News

Om alle feiten duidelijk te krijgen, organiseerde de Vlaamse politie vandaag een reconstructie. De verdachte ging onder begeleiding van agenten naar de twee locaties, om daar te vertellen hoe de situatie precies verlopen was. De reconstructie verliep absoluut niet rustig. Familieleden waren naar de locatie toegekomen, en schreeuwden woest naar O. en de agenten.

Onder andere de zus van Jill, Kim, kon haar emoties maar moeilijk de baas. ,,Menselijkheid is dood in België’’, schreeuwde ze naar agenten en de verdachte. Op een gegeven moment liep het zo uit de hand, dat Kim werd aangehouden door de politie omdat de situatie anders dreigde te escaleren.

De familieleden nemen het de politie kwalijk dat ze de Jill niet hebben beschermd. Ridouan O. bedreigde en belaagde Jill al meerdere keren afgelopen maanden. Bovendien steekt het bij de familieleden dat Ridouan onder volledige bescherming zijn verhaal mag doen. ,,Iedereen kijkt en luistert naar hem. Dit is precies wat hij wilde. Hij is heel gelukkig nu’’, vertelde zus Lois. Ook Jills moeder Caroline Deman is woest. De politie heeft de klachten niet serieus genomen, vindt ze. ,,Moet er eerst iets gebeuren voordat jullie actie ondernemen, vroeg ik ze. En ja, dat gaven ze nog toe ook’’, aldus Deman. ,,Nou bij deze, het is gebeurd.’’

Dader Ridouan kwam met een hoodie naar de reconstructie.
Volledig scherm
Dader Ridouan kwam met een hoodie naar de reconstructie. © Florian Van Eenoo
Ridouan O. (39) sneed zijn ex-partner Jill Himpe (36) de keel over.
Volledig scherm
Ridouan O. (39) sneed zijn ex-partner Jill Himpe (36) de keel over. © Hans Verbeke
De plaats van de moord, langs de Moeskroensesteenweg in Aalbeke, was hermetisch afgesloten.
Volledig scherm
De plaats van de moord, langs de Moeskroensesteenweg in Aalbeke, was hermetisch afgesloten. © Hans Verbeke
De plaats van de moord, langs de Moeskroensesteenweg in Aalbeke, was hermetisch afgesloten. Agenten waakte erover dat het verkeer niet in de knoei geraakte.
Volledig scherm
De plaats van de moord, langs de Moeskroensesteenweg in Aalbeke, was hermetisch afgesloten. Agenten waakte erover dat het verkeer niet in de knoei geraakte. © Hans Verbeke