Agenten Aquilino Gonell, Michael Fanone, Harry Dunn en Daniel Hodges getuigden in juli op een hoorzitting over de aanval van 6 januari.
Volledig scherm
Agenten Aquilino Gonell, Michael Fanone, Harry Dunn en Daniel Hodges getuigden in juli op een hoorzitting over de aanval van 6 januari. © AP

Relschopper die agent taserde bij Capitool-aanval vindt zichzelf ‘een stuk stront’: ‘Trump riep ons op’

Het Amerikaanse gerecht heeft beelden vrijgegeven van een ondervraging waarin een relschopper bekent dat hij een agent aanviel met een stroomstootwapen tijdens de bestorming van het Capitool op 6 januari van dit jaar. Daniel Rodriguez (38) geloofde dat hij werd opgeroepen door destijds aftredend president Donald Trump.

  1. Doodsbedreigingen voor vriendin van ontvoerder Dean: ‘Een Kalasjnikov door je hoofd’

    Doodsbe­drei­gin­gen voor vriendin van ontvoerder Dean: ‘Een Kalasjnik­ov door je hoofd’

    De Nederlandse vriendin van de ontvoerder van de overleden Belgische kleuter Dean (4) wordt op sociale media massaal bestookt met doodsbedreigingen en ernstige verwensingen. Haar advocaat Bart De Decker is hiervan op de hoogte en heeft bij het Belgische Openbaar Ministerie een verzoek neergelegd om daar iets aan te doen, laat hij aan deze site weten. ,,We verwachten dat het profiel niet lang meer in de lucht zal blijven.”