Het Republikeinse Congreslid Anthony Gonzalez, die bekend heeft gemaakt dat hij zich niet herkiesbaar stelt voor de Republikeinen.
Volledig scherm
Het Republikeinse Congreslid Anthony Gonzalez, die bekend heeft gemaakt dat hij zich niet herkiesbaar stelt voor de Republikeinen. © AP

Republikeins Congreslid dat stemde voor afzetting Trump stopt

Anthony Gonzalez, een Republikeins Congreslid dat in januari stemde voor impeachment van Donald Trump en de voormalige president een ,,kanker voor het land” noemde, stelt zich niet opnieuw verkiesbaar. Hij stopt volgend jaar met zijn baan in de Amerikaanse politiek om ,,meer tijd met mijn familie door te brengen”, maar laat ook doorschemeren dat hij zich niet meer thuis voelt in de Republikeinse Partij.

 1. Duitsland pakt rechts-extremisten op die mogelijk een gewelddadige staatsgreep wilden plegen
  Met video

  Duitsland pakt rechts-extremis­ten op die mogelijk een gewelddadi­ge staats­greep wilden plegen

  De Duitse politie heeft 25 leden en aanhangers van een extreemrechtse beweging opgepakt op verdenking van het voorbereiden van een staatsgreep. Zij waren volgens aanklagers van plan om gewapend de Bondsdag, het Duitse parlement, te bestormen en parlementariërs te gijzelen. Onder de ruim vijftig verdachten zijn oud-Bundeswehr-soldaten, een oud-parlementariër en een bekende prins.
 2. LIVE | VS: ‘Rusland bezig met uitbreiding en moderniseren nucleair arsenaal’
  OORLOG OEKRAÏNE

  LIVE | VS: ‘Rusland bezig met uitbrei­ding en modernise­ren nucleair arsenaal’

  Rusland is bezig met de uitbreiding en het moderniseren van zijn nucleair arsenaal, stelt de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin. Zijn uitspraak volgt op een verklaring van de Russische president Vladimir Poetin eerder vandaag dat bij een nucleaire aanval op Rusland ‘hij ervoor zal zorgen dat de aanvaller van de aardbodem wordt weggevaagd.’ Volg alle ontwikkelingen in het liveblog hieronder.