Bernie Sanders.
Volledig scherm
Bernie Sanders. © AP

Rivalen noemen Sanders kansloos in presidentsrace tegen Trump

De Democratische senator Bernie Sanders heeft tijdens het debat in Charleston in de staat South Carolina van de andere deelnemers forse kritiek gekregen op de hoge kosten van zijn ambitieuze economische plannen. 

Zijn rivalen waarschuwden dat de Democratische partij met Sanders als presidentskandidaat het Witte Huis en de controle in het Congres zal verliezen.

,,Bernie zal van Donald Trump verliezen en het Huis van Afgevaardigden en de Senaat en de huizen in verschillende staten zullen allemaal rood kleuren", verwees miljardair en voormalig burgemeester van New York, Michael Bloomberg, naar de kleur van de Republikeinen van Trump.

Concurrent Pete Buttigieg zei dat een presidentsrace van Sanders tegen Trump rampzalig voor het land zal zijn. Hij had kritiek op de wisselende ramingen van Sanders hoeveel zijn plannen voor gezondheidszorg gaan kosten. ,,Ik kan je precies vertellen tot waar die optellen. Ze tellen op naar nog vier jaar Donald Trump", zei Buttigieg.

Sanders gaat na voorverkiezingen in drie staten aan de leiding.

  1. Bewoners Italiaans stadje blijken allemaal immuun voor coronavirus

    Bewoners Italiaans stadje blijken allemaal immuun voor coronavi­rus

    De ruim duizend inwoners van het stadje Ferrera Erbognone in het noorden van Italië blijken geen van allen vatbaar voor het coronavirus. Terwijl in omliggende gemeenten op grote schaal sprake is van Covid-19-besmettingen en - doden heeft het plaatsje in de zwaar getroffen Italiaanse regio Lombardije nergens last van. Wetenschappers vermoeden dat de inwoners op de een of andere manier immuun zijn voor de ziekte. Analyses van hun bloed moeten aantonen hoe dan kan.