Volledig scherm
Dragon © EPA/NASA

Ruimteschip 'Dragon' op terugweg naar aarde

Het Amerikaanse ruimtevrachtschip 'Dragon' is na vier weken in de ruimte op de terugweg naar de aarde. Het vrachtschip is succesvol ontkoppeld van het internationale ruimtestation ISS en is op de weg terug.

Dat liet het Amerikaanse ruimteagentschap NASA vandaag weten. De capsule zal in de loop van vandaag in de Stille Oceaan vallen en daar worden opgepikt. 

Aan boord van het ruimteschip is 4100 kilo wetenschappelijk materiaal. Het ruimtevrachtschip had eerder meer dan twee ton benodigdheden voor het ruimtestation ISS afgeleverd. Voor de 'Dragon'-missie was een herbruikbare draagraket en een al eerder gebruikte ruimtecapsule ingezet.

Volledig scherm
De lancering van de raket met Dragon. © EPA/NASA
  1. Ex-sportarts turnteam oog in oog met slachtoffers seksueel misbruik

    Ex-sportarts turnteam oog in oog met slachtoffers seksueel misbruik

    Larry Nassar, de oud-teamarts van de Amerikaanse turnselectie, staat woensdag in de rechtbank in Michigan oog in oog met zijn slachtoffers. Hij is aangeklaagd voor minstens 33 zedendelicten die hij pleegde onder het mom van 'medische behandelingen'. In de rechtszaal spraken meerdere slachtoffers van Nassar, waaronder de moeder van een vrouw die na het misbruik zelfmoord pleegde. Eerder deze maand zei olympisch kampioene Simone Biles dat ook zij werd misbruikt door Nassar. Het Amerikaanse Openbaar Ministerie eist minimaal 60 jaar cel tegen Nassar.