Een Russische Tu-95MS bommenwerper stijgt op voor een vlucht boven de Japanse Zee niet lang voor de Japanse premier vertrok voor zijn bezoek aan Kyiv.
Volledig scherm
Een Russische Tu-95MS bommenwerper stijgt op voor een vlucht boven de Japanse Zee niet lang voor de Japanse premier vertrok voor zijn bezoek aan Kyiv. © via REUTERS / REUTERS

Russische bommenwerpers vliegen over Japanse Zee, net voor Japanse premier Oekraïne bezoekt

Twee Russische strategische bommenwerpers hebben meer dan zeven uur boven de Japanse Zee gehangen. Dat laat het Russisch ministerie van Defensie vandaag weten in een verklaring, die werd vrijgegeven net op het moment dat de Japanse premier begon aan zijn gepland bezoek aan Oekraïne.

  1. NAVO-soldaten gewond na clash met Servische demonstranten in Kosovo
    Met video

    NA­VO-soldaten gewond na clash met Servische demonstran­ten in Kosovo

    Vredeshandhavers onder leiding van de NAVO hebben maandag Servische demonstranten uiteengedreven die in het noorden van Kosovo opnieuw met de politie in conflict waren geraakt. Daarbij raakten 25 soldaten uit Hongarije en Italië gewond, meldt de door de NAVO aangestuurde Kosovo Force (KFOR). Het betrof onder meer botbreuken en brandwonden. Die laatste werden veroorzaakt door de brandbommen die de demonstranten gooiden.