Premier Mark Rutte na afloop van de ingelaste top met de regeringsleiders van de EU-landen over het conflict tussen Rusland en Oekraïne.
Volledig scherm
Premier Mark Rutte na afloop van de ingelaste top met de regeringsleiders van de EU-landen over het conflict tussen Rusland en Oekraïne. © ANP

Rutte onder indruk van Oekraïense president: Wel degelijk blij met actie EU

De belegerde Oekraïense president is wel degelijk blij met het optreden van de Europese Unie tegen Rusland en de steun aan zijn land, verzekert premier Rutte. Ook al geeft de EU nog geen gehoor aan diens dringende pleidooi om onder meer Rusland af te sluiten van het internationale betalingsverkeer en president Poetin persoonlijk te straffen. Naar die strafmaatregelen gaat de unie volgens Rutte de komende tijd verder kijken, naast het ‘ongekende sanctiepakket’ dat donderdag in gang is gezet.

  1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
    PREMIUM
    Met video's

    Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

    Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.