Marc van Ranst (l), Willem Engel (r).
Volledig scherm
Marc van Ranst (l), Willem Engel (r). © ANP/AD

Ruzie tussen Willem Engel en topviroloog Van Ranst escaleert, aangifte van smaad en laster

Het aanhoudende conflict tussen coronascepticus Willem Engel en de Belgische topviroloog Marc van Ranst dijt steeds verder uit. Na een reeks beschuldigingen over en weer ligt er nu ook een aangifte van smaad en laster op tafel. Die komt van Willem Engel, omdat hij vindt dat Van Ranst hem in de media vergelijkt met een terrorist en een virusontkenner. De topviroloog is zich van geen kwaad bewust. ,,Ik heb hem mafkees genoemd, en daar neem ik geen letter van terug.”

 1. LIVE |Russisch parlement schrapt maximumleeftijd soldaten, veiling songfestivaltrofee ondersteunt Oekraïens leger
  oorlog oekraïne

  LIVE |Russisch parlement schrapt maximum­leef­tijd soldaten, veiling songfesti­valt­ro­fee onder­steunt Oekraïens leger

  Het Russische parlement heeft woensdag een wetsvoorstel goedgekeurd die de maximumleeftijd voor beroepsmilitairen schrapt. Het voorstel wordt wet na de handtekening van president Vladimir Poetin. Momenteel kunnen alleen Russen van 18-40 jaar en buitenlanders van 18-30 jaar in dienst treden van het Russische leger. Intussen veilen de Oekraïense winnaars van het Eurovisie Songfestival hun trofee om geld in te zamelen voor het leger van hun land. Dat meldt Kalush Orchestra op Instagram. Volg in dit liveblog het laatste nieuws over de Russische inval in Oekraïne.
 2. Conings gaf training aan rechtsextremistische groep, OMT-leden voorzichtig met media-optredens

  Conings gaf training aan rechtsex­tre­mis­ti­sche groep, OMT-leden voorzich­tig met me­dia-optredens

  De spoorloze militair Jürgen Conings heeft gevechtstraining gegeven aan het Vlaams Legioen. Dat meldt de Belgische krant De Standaard op basis van meerdere bronnen bij de veiligheidsdiensten. Het Vlaams Legioen is een rechtsextremistische groepering die ‘strijdt voor het Vlaamse volk en voor Vlaanderen’. Over de precieze betrokkenheid van Conings bij het zelfverklaarde legioen is nog veel onduidelijk.