Volledig scherm
Danny Lennon © screenshot YouTube/Clyde FC

Schotse voetbaltrainer Danny Lennon (50) valt in tijdens bekerwedstrijd eigen team

Danny Lennon (50), de coach van de Schotse amateurvoetbalclub Clyde FC, is gisteren in de 76ste minuut van een duel tegen Jong Celtic tot grote verbijstering van toeschouwers het veld op gerend om mee te doen aan de slotfase van de Glasgow Cup-wedstrijd. Voormalig profvoetballer Lennon scoorde niet, maar zijn door blessures geplaagde club won uiteindelijk met 3-1. 

Voorafgaand aan het duel had Danny Lennon - die 11 jaar geleden als voetballer met pensioen ging en coach werd - zijn naam al met een knipoog op het wedstrijdformulier laten zetten als potentiële invaller voor extreme situaties. Maar niemand dacht dat de trainer daadwerkelijk zou gaan deelnemen aan de wedstrijd. Groot was dan ook de verbazing toen hij in de tweede helft opeens opstond van de reservebank, een shirtje aantrok en besloot de gemiddeld 22 jaar jongere voetballers van ‘zijn’ Clyde FC fysiek te steunen. 

Complimenten

Naderhand werd Lennon op sociale media en in het stadion bedolven onder de complimenten. Zelf vindt hij niets bijzonders aan zijn spraakmakende inbreng en hulp aan zijn club uit het Schotse Cumbernauld (North Lanarkshire). ,,Ik heb nog steeds het lijf en de conditie om probleemloos de grasmat op te kunnen’’, vertelde hij aan de BBC. ,,Dat ik inviel, beviel uitstekend. Ik ga elke dag naar de sportschool. Soms zelfs twee keer. Ik kan dit nog makkelijk aan, omdat ik goed voor mezelf zorg en afgetraind ben.’’

De coach zou, als het nodig is, gerust nog eens zijn jongens van Clyde FC helpen. ,,Maar ik heb liever een club met fitte spelers die mij niet nodig hebben.’’ Lennon, die sinds 2017 trainer van de club is, kondigt aan binnenkort voor de spiegel contractonderhandelingen met zichzelf te gaan doen. De Glasgow Cup is een jaarlijkse bekerwedstrijd voor voetbalclubs in de regio van die Schotse stad. 

  1. LIVE | Zesde virusdode in Italië, waarschuwing voor mogelijke pandemie
    Coronavirus

    LIVE | Zesde virusdode in Italië, waarschu­wing voor mogelijke pandemie

    Italië meldt een zesde sterfgeval ten gevolge van het Covid-19-virus. De Italiaanse overheid heeft complete steden afgesloten van de buitenwereld. Terwijl een aantal regio's in China het alarmniveau rond het virus laat zakken, raakt de rest van de wereld verder in de ban van het virus. Het afgelopen etmaal kwamen er in China 150 Covid-19-doden bij. De hoogste stijging tot nu toe. Wereldwijd staat de teller op ruim 2600 en zijn al bijna 78.000 mensen besmet. Ook vandaag lees je alle ontwikkelingen in ons liveblog. Die van de afgelopen dagen vind je hier terug.