Forensisch onderzoek in de wijk Keyham in Plymouth waar de schietpartij plaatsvond.
Volledig scherm
Forensisch onderzoek in de wijk Keyham in Plymouth waar de schietpartij plaatsvond. © Getty Images

Schutter Plymouth (22) doodde zijn moeder en vier anderen, jongste slachtoffer is 3-jarig meisje

UpdateDe 22-jarige Jake Davison die gisteravond in de Engelse havenstad Plymouth om zich heen schoot, had het op zijn moeder gemunt. De 51-jarige Maxine was zijn eerste slachtoffer. Daarna doodde de jongeman nog vier andere personen, waaronder een meisje van 3 jaar, melden lokale media. Ook een familielid van het meisje, haar 43-jarige vader, kwam om het leven.

 1. Europese leiders lijken elkaar plots te verdringen voor een bezoek aan China: wat is er aan de hand?
  PREMIUM

  Europese leiders lijken elkaar plots te verdringen voor een bezoek aan China: wat is er aan de hand?

  De Spaanse premier Pedro Sánchez gaat volgende week op bezoek bij Xi Jinping, Emmanuel Macron een week later. De Franse president laat zich bovendien vergezellen door Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie. Nochtans ziet de Verenigde Staten, een NAVO-bondgenoot, China als economische én mogelijk militaire dreiging. Waarom willen de Europese leiders plots naar China? Wat hopen ze te bereiken op het geopolitieke schaakbord?
 2. Zes doden, waaronder een kind, door schietpartij in Britse stad Plymouth
  Play
  video/UPDATE

  Zes doden, waaronder een kind, door schietpar­tij in Britse stad Plymouth

  Eén van de slachtoffers van de dodelijke schietpartij donderdagavond in de Britse havenplaats Plymouth is een kind van 10 jaar oud, melden Britse media en een parlementariër uit de regio. In totaal kwamen zes mensen, onder wie ook de schutter, om het leven. Een onbekend aantal mensen is gewond geraakt en wordt nog behandeld. Het gaat om de dodelijkste schietpartij in het Verenigd Koninkrijk in elf jaar tijd.