Sneeuwval zorgt voor grote problemen op onder meer de Franse autowegen in het zuidoosten van het land, zoals hier op een met sneeuw bedekte weg in de buurt van de stad Saint-Étienne.
Volledig scherm
Sneeuwval zorgt voor grote problemen op onder meer de Franse autowegen in het zuidoosten van het land, zoals hier op een met sneeuw bedekte weg in de buurt van de stad Saint-Étienne. © AFP

Sneeuw Frankrijk eist één leven, 330.000 huizen zonder stroom

Door hevige sneeuwval in het zuidoosten van Frankrijk is zeker een dode gevallen. Verder zitten honderdduizenden huishoudens zonder elektriciteit en is het treinverkeer gedeeltelijk verstoord. De intensiteit van de sneeuwval is in geen twintig jaar meer gezien, meldt Météo-France.

  1. ‘In Zweden overspoelen we de bevolking niet met regels’
    PREMIUM
    Zweedse coronastrategie

    ‘In Zweden overspoe­len we de bevolking niet met regels’

    Als er één land intrigeert in deze corona-crisis, dan is dat wel Zweden. Dat land ging nooit in lockdown en werd daarvoor verguisd, maar de kritiek lijkt voorbarig geweest. De curve is er onder controle, de economie minder geschaad en de bevolking mentaal minder vermoeid. Wat kunnen we daaruit leren? Een gesprek met epidemioloog Emma Frans (38) van het gereputeerde Karolinska Instituut in Stockholm.