De baby's werden verwisseld in de couveuse. (archiefbeeld)
Volledig scherm
De baby's werden verwisseld in de couveuse. (archiefbeeld) © Shutterstock

Spaanse (19) die als baby in couveuse verwisseld werd, eist drie miljoen schadevergoeding

Een Spaanse vrouw (19) heeft een schadevergoeding van drie miljoen euro geëist, omdat ze als baby in een ziekenhuis in de stad Logroño werd verwisseld. Door de pijnlijke vergissing belandde de vrouw in een disfunctioneel gezin waarin haar ouders niet voor haar konden zorgen. De vrouw, die anoniem wil blijven, werd door haar vermeende grootmoeder opgevoed.

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  1

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. ‘Dikke vetzak!’ komt twitteraar duur te staan, Belgische topviroloog in de aanval

  ‘Dikke vetzak!’ komt twitteraar duur te staan, Belgische topviro­loog in de aanval

  De vooraanstaande Belgische viroloog Marc van Ranst toont geen enkele genade meer voor anonieme twitteraars die hem in privéberichten uitschelden, intimideren en bedreigen. De uitgesproken hoogleraar en opiniemaker, een van de belangrijkste corona-adviseurs van de Belgische regering, nagelt een grofgebekte twitteraar uit Tilburg aan de schandpaal en seint tegelijkertijd ook de politie in. ,,Ik heb echt totaal geen medelijden meer met deze idioten.”