Archiefbeeld ter illustratie. Volgens nieuwe richtlijnen van de Vlaamse overheid moeten fietspaden voortaan minstens twee meter breed zijn in elke rijrichting.
Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie. Volgens nieuwe richtlijnen van de Vlaamse overheid moeten fietspaden voortaan minstens twee meter breed zijn in elke rijrichting. © Marc Baert

Steeds drukker verkeer op Vlaamse fietspaden: voortaan moeten fietspaden twee meter breed zijn in elke rijrichting

Fietspaden langs Vlaamse wegen moeten voortaan minstens twee meter breed zijn in elke rijrichting. Dat staat in het nieuwe ‘Vademecum Fietsvoorzieningen’ van de Vlaamse overheid. Voor het eerst sinds 2005 past de Vlaamse regering de aanbevelingen rond nieuwe fietsinfrastructuur aan aan het toegenomen fietsverkeer en de steeds populairder wordende speedpedelecs en bakfietsen, kondigde Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) eerder deze week al aan. 

  1. Complotdenker Alex Jones betaalt mogelijk maar fractie van miljoenenboete

    Complotden­ker Alex Jones betaalt mogelijk maar fractie van miljoenen­boe­te

    De Amerikaanse complotdenker Alex Jones hoeft mogelijk maar een klein deel van de 45,2 miljoen dollar (44,4 miljoen euro) boete die hem vorige week door een jury in Texas werd opgelegd te betalen. Het gaat namelijk om een zogeheten ‘bestraffende schadevergoeding’, die in de staat Texas maximaal 750.000 dollar kan zijn als het slachtoffer geen financiële schade heeft geleden, zoals in deze zaak het geval is.