Sterk afgeslankte MeToo-zaak filmmagnaat Weinstein van start

Dit moet je wetenDe Amerikaanse filmmagnaat Harvey Weinstein moet vanaf vandaag  voor de rechter verschijnen wegens seksueel misbruik. Meer dan tachtig vrouwen beschuldigden Weinstein van ongewenste intimiteiten. De rechtszaak zelf is echter inmiddels door allerlei oorzaken beperkt tot twee slachtoffers. Dit moet je weten om de zedenzaak te kunnen volgen.

Het proces tegen Weinstein zal naar verwachting ongeveer twee maanden gaan duren. De gevallen filmproducent kwam in 2017 in het nieuws nadat meerdere vrouwen tegen The New York Times vertelden misbruikt te zijn. ‘Weinstein-gate’ ontketende vervolgens de internationale #MeToo-beweging. 

  1. Bewoners Italiaans stadje blijken allemaal immuun voor coronavirus

    Bewoners Italiaans stadje blijken allemaal immuun voor coronavi­rus

    De ruim duizend inwoners van het stadje Ferrera Erbognone in het noorden van Italië blijken geen van allen vatbaar voor het coronavirus. Terwijl in omliggende gemeenten op grote schaal sprake is van Covid-19-besmettingen en - doden heeft het plaatsje in de zwaar getroffen Italiaanse regio Lombardije nergens last van. Wetenschappers vermoeden dat de inwoners op de een of andere manier immuun zijn voor de ziekte. Analyses van hun bloed moeten aantonen hoe dan kan.