Volledig scherm
Tesla-CEO Elon Musk. © EPA

Elektrische Tesla-vrachtwagen volgende maand gepresenteerd

Tesla, de Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's, presenteert komende maand zijn eerste elektrische vrachtwagen. Dat meldt Tesla-baas Elon Musk op Twitter.

Het 'beest', zoals Musk de truck noemt, moet vooralsnog op 26 oktober in Hawthorne voor het eerst getoond worden aan de buitenwereld. De presentatie stond aanvankelijk gepland voor deze maand. Vorig jaar maakte Tesla bekend bezig te zijn met de ontwikkeling van een elektrische vrachtwagen.

De truck moet de concurrentie aangaan met de huidige dieselvrachtwagens, al zal het bereik nog lang niet even groot zijn. De Tesla-truck zou volgens geruchten 300 tot 500 kilometer kunnen rijden, terwijl de tank van een conventionele vrachtwagen gemiddeld 1600 kilometer haalt.

  1. 'Het beleid van Merkel is statisch en futloos'
    Play

    'Het beleid van Merkel is statisch en futloos'

    Angela Merkel lijkt zo goed als zeker van een vierde termijn als bondskanselier. De peilingen in aanloop naar de Duitse verkiezingen van morgen wijzen op een duidelijke overwinning voor de 63-jarige lijsttrekker van de CDU. Achter de christendemocraten volgt de SDP, geleid door de voormalige voorzitter van het Europees Parlement Martin Schulz. De AfD - rechts-populisten die aan een flinke opmars bezig zijn - zouden weleens de derde partij van het land kunnen worden.