Volledig scherm
Tesla-CEO Elon Musk. © EPA

Elektrische Tesla-vrachtwagen volgende maand gepresenteerd

Tesla, de Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's, presenteert komende maand zijn eerste elektrische vrachtwagen. Dat meldt Tesla-baas Elon Musk op Twitter.

Het 'beest', zoals Musk de truck noemt, moet vooralsnog op 26 oktober in Hawthorne voor het eerst getoond worden aan de buitenwereld. De presentatie stond aanvankelijk gepland voor deze maand. Vorig jaar maakte Tesla bekend bezig te zijn met de ontwikkeling van een elektrische vrachtwagen.

De truck moet de concurrentie aangaan met de huidige dieselvrachtwagens, al zal het bereik nog lang niet even groot zijn. De Tesla-truck zou volgens geruchten 300 tot 500 kilometer kunnen rijden, terwijl de tank van een conventionele vrachtwagen gemiddeld 1600 kilometer haalt.

  1. Tiener toont via selfies gruwel van Syrisch conflict in Oost-Ghouta

    Tiener toont via selfies gruwel van Syrisch conflict in Oost-Ghouta

    Net zoals veel tieners van zijn leeftijd post de 15-jarige Muhammad Najem regelmatig selfies op sociale media. Wie naar zijn foto’s kijkt ziet geen vrolijke beelden, maar de harde realiteit waarmee Najem dagelijks wordt geconfronteerd. Terwijl het Syrische leger luchtaanvallen uitvoert op zijn woonplaats Oost-Ghouta legt de tiener de verwoestende impact op beeld vast. Met de kracht van sociale media hoopt Najem hulp te krijgen.