Volledig scherm
Een politieagent in DeKalb County in de Amerikaanse staat Georgia leidt het verkeer om nadat tien kinderen beschoten werden met een luchtgeweer. © AP

Tien kinderen op schoolplein in VS beschoten met luchtbuks

In de Amerikaanse staat Georgia zijn tien leerlingen van een basisschool in DeKalb County gewond geraakt bij een incident met een luchtbuks. Niemand is er ernstig aan toe, maar negen slachtoffers werden wel overgebracht naar het ziekenhuis. Dat melden de lokale autoriteiten.

Het lijkt erop dat ze van buitenaf werden beschoten. Volgens Amerikaanse media werden de schoten afgevuurd vanop een bosrijke plek buiten de school. De kinderen zelf bevonden zich op dat moment op de speelplaats. Het is niet duidelijk of zij ook daadwerkelijk het doelwit waren.

De politie is een onderzoek gestart. Van de dader is nog geen spoor.

De Verenigde Staten worden vaker opgeschrikt door schietpartijen op openbare plaatsen en scholen. Zaterdag nog werd het bloedbad in de Columbine High School in Colorado herdacht. Daarbij kwamen in 1999 twaalf leerlingen en een leerkracht om het leven.

  1. Kami (49) scherpt record aantal Everest-beklimmingen verder aan in dodelijke week: 24 keer!

    Kami (49) scherpt record aantal Everest-beklimmin­gen verder aan in dodelijke week: 24 keer!

    De Nepalese sherpa Kami Rita heeft deze week voor de 24ste keer in zijn leven de top van de Mount Everest bereikt. Bij terugkomst op het vliegveld van hoofdstad Kathmandu werd hij gisteren dan ook met muziek en vlaggen onthaald door familie, vrienden en fans. Het betekende in die zin - en voor zover dat mogelijk is - een feestelijk einde van een verder dodelijke week op de hoogste berg ter wereld.