Volledig scherm
In Australië zijn op dit moment meer dan zeventig brandhaarden. © EPA

Tiener (16) opgepakt voor aansteken bosbrand in Australië die 14 woningen in de as legde

 Een jongen van 16 is in Australië opgepakt voor brandstichting. Hij wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor een zware bosbrand die minstens veertien woningen in de as legde. De bevolking is woedend op de tiener.

De jongen zou de bosbrand zaterdag opzettelijk aangestoken hebben in een bos bij Cobraball bij het toeristische Yeppoon, zo’n 650 kilometer ten noorden van Brisbane. Zeker veertien woningen gingen in vlammen op en nog twaalf andere gebouwen werden verwoest. De tiener is niet formeel aangeklaagd voor brandstichting, maar zal wel voor de jeugdrechter moeten verschijnen.

De brand bij Cobraball is een van de meer dan zeventig haarden die momenteel nog altijd woeden in de staat Queensland. Volgens de politie is het een wonder dat er niemand is omgekomen bij de meest recente branden. Sinds het begin van de bosbranden zijn in totaal vier doden gevallen. 

Vuurtje stoken

De Australische politie moedigt ouders en verzorgers naar aanleiding van dit incident aan om met hun kinderen in gesprek te gaan over de gevaren van vuurtje stoken. 

Volledig scherm
Op dit moment woedden er hevige bosbranden in Australië. © EPA
Volledig scherm
Talloze brandweerlieden zijn in Australië druk bezig om de vele brandhaarden te bestrijden. © EPA
  1. Nederlander riskeert vijf jaar cel nadat hij kindje (2) zo mishandelde dat het negen dagen in coma lag
    PREMIUM

    Nederlan­der riskeert vijf jaar cel nadat hij kindje (2) zo mishandel­de dat het negen dagen in coma lag

    De 29-jarige man uit Den Bosch die het tweejarige zoontje van zijn nieuwe partner uit Bissegem (België) in juni zodanig toetakelde dat het negen dagen in kritieke toestand verkeerde, riskeert vijf jaar cel. Het jongetje is ondertussen aan de beterende hand, maar verblijft nog steeds in een revalidatiecentrum in Brussel. ,,Het is nooit mijn bedoeling geweest om hem en zijn familie zoveel pijn te doen”, zei de man tegen de rechter.