Matt Rivers, regionaal hoofd onderzoek in het Verenigd Koninkrijk, Christian Bagung, officier van justitie, en Alexander van Dam vertellen tijdens een persmoment over het onderzoek naar mensensmokkel.
Volledig scherm
Matt Rivers, regionaal hoofd onderzoek in het Verenigd Koninkrijk, Christian Bagung, officier van justitie, en Alexander van Dam vertellen tijdens een persmoment over het onderzoek naar mensensmokkel. © ANP / ANP

Tientallen aanhoudingen in groot Europees onderzoek naar mensensmokkel

In vijf Europese landen, waaronder Nederland, zijn in totaal 39 mensen aangehouden bij een internationaal onderzoek naar mensensmokkel via het Kanaal naar Groot-Brittannië. Het onderzoek liep in Nederland, Duitsland, België, Engeland en Frankrijk melden Europese opsporingsorganisaties Europol en Eurojust.

  1. ‘Tofste meester van de school’ in Turnhout misbruikte zeker 15 kinderen op schoot tijdens de les

    ‘Tofste meester van de school’ in Turnhout misbruikte zeker 15 kinderen op schoot tijdens de les

    Meester P. T. (61) van de Turnhoutse basisschool Sint-Franciscus stond bekend als de tofste leerkracht waar alle kinderen naartoe renden om hem een knuffel te geven. Al bleven er altijd enkele kinderen op afstand, want zij kenden zijn geheim. De man randde kinderen aan in de klas, tijdens de les, terwijl ze op zijn schoot zaten. Het Antwerps parket wil zowel hem als de directie van de school voor de rechtbank brengen. Want er zijn aanwijzingen dat er waarschuwingen genegeerd zijn.