Burgemeester Femke Halsema troost een geëmotioneerde vrouw op de Dam bij de wake voor de slachtoffers van de aanslagen in Sri Lanka.
Volledig scherm
Burgemeester Femke Halsema troost een geëmotioneerde vrouw op de Dam bij de wake voor de slachtoffers van de aanslagen in Sri Lanka. © ANP

Tientallen gewonden Sri Lanka overleden, meer verdachten opgepakt

Het aantal doden als gevolg van de zelfmoordaanslagen in Sri Lanka is gestegen naar 359. Afgelopen nacht zijn in ziekenhuizen 38 mensen overleden aan hun verwondingen, meldt de politie. Meer dan 400 gewonden worden nog verzorgd in de ziekenhuizen. Velen verkeren nog in kritieke toestand.

De politie in Sri Lanka heeft gisteravond nog eens achttien verdachten opgepakt. In totaal zijn er 60 mensen gearresteerd. Volgens premier Ranil Wickremesinghe zijn er nog altijd verdachten op de vlucht, die in bezit zijn van explosieven.

Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken bevinden zich 34 buitenlanders onder de dodelijke slachtoffers. Veertien buitenlanders worden nog vermist. Drie Nederlanders kwamen om het leven bij de aanslagen, die inmiddels ook zijn opgeëist door terreurorganisatie IS.

Op Paaszondag werden in Sri Lanka acht aanslagen gepleegd bij kerken en hotels. Lees alles over de aanslagen in Sri Lanka in ons dossier.