Volledig scherm
Amerikaanse militairen op de door een Iraanse raketaanval beschadigde militaire basis in Ain al-Asad in Irak. © Reuters

Toch Amerikaanse militairen gewond bij Iraanse raketaanval

VideoBij de Iraanse raketaanvallen op militaire bases in Irak zijn vorige week wel degelijk Amerikaanse troepen gewond geraakt. Het Amerikaanse leger meldde donderdag dat elf militairen zijn behandeld aan een hersenschudding. Zij zijn voor hun herstel naar Amerikaanse faciliteiten in Duitsland en Koeweit gebracht.

In eerste instantie gaven de Amerikanen aan dat niemand gewond was geraakt bij de Iraanse vergeldingsactie voor de moord op Qassem Soleimani. De Iraanse generaal werd op 3 januari door een Amerikaanse droneaanval nabij Bagdad gedood.

De Iraniërs voerden raketaanvallen uit op twee militaire bases in Irak waar Amerikaanse militairen gelegerd zijn. Een van de aanvallen was gericht tegen een basis bij Erbil, waar ook Nederlandse militairen verblijven, de andere tegen een luchtmachtbasis in Ain al-Asad.

  1. Giovanni rijdt vrienden dood en vecht schuld aan: ‘Sportwagens zijn gemaakt om snel te rijden’
    PREMIUM

    Giovanni rijdt vrienden dood en vecht schuld aan: ‘Sportwa­gens zijn gemaakt om snel te rijden’

    Volgens de rechter bestaat er geen twijfel over de schuld van Giovanni F. (26) uit het Belgische Willebroek. Twee twintigers – onder wie zijn eigen achterneef – stierven omdat F. met zo’n 200 kilometer per uur hun auto van de weg ramde. Daarvoor werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf, maar die vecht hij nu aan. ,,Sportwagens zijn nu eenmaal gemaakt om snel te rijden.’’