Turkse en Oeigoerse demonstranten tijdens een betoging in Istanboel, in november 2018, tegen het door China opsluiten van Oeigoeren in interneringskampen. De Oeigoeren zijn een Turkse etnische groep.
Volledig scherm
Turkse en Oeigoerse demonstranten tijdens een betoging in Istanboel, in november 2018, tegen het door China opsluiten van Oeigoeren in interneringskampen. De Oeigoeren zijn een Turkse etnische groep. © EPA

Trump keurt 'Oeigoeren-wet' goed met maatregelen tegen China

De Amerikaanse president Donald Trump heeft wetgeving ondertekend die kan leiden tot sancties tegen Chinese functionarissen vanwege de grootschalige detentie van Oeigoeren in de onrustige provincie Xinjiang. De wet kreeg veel steun in beide huizen van het Congres.

 1. Jonge moeder met corona op sterven na bevalling, familie wil haar leven niet beëindigen
  RECHTSZAAK

  Jonge moeder met corona op sterven na bevalling, familie wil haar leven niet beëindigen

  Een jonge vrouw met ernstige coronaverschijnselen vecht in een ziekenhuis in het Britse Leicester voor haar leven, nadat ze vorige maand van een gezonde baby beviel. Artsen stellen dat haar overlevingskansen extreem klein zijn en willen de levensondersteunende behandeling ‘in haar belang’ beëindigen, maar de familie wil daar niets van weten. Een rechter stelt het ziekenhuis in het gelijk.
 1. Tuincentra teleurgesteld na persconferentie: 'Twee mensen op 10.000 vierkante meter is niks'
  Play

  Tuincentra teleurge­steld na persconfe­ren­tie: 'Twee mensen op 10.000 vierkante meter is niks'

 2. Oldtimers opknappen populair in coronatijd: 'Het is autorijden met een gebruiksaanwijzing'
  Play

  Oldtimers opknappen populair in coronatijd: 'Het is autorijden met een gebruiks­aan­wij­zing'