Een vliegtuig landt op de luchthaven van Frankfurt. Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Een vliegtuig landt op de luchthaven van Frankfurt. Beeld ter illustratie. © Shutterstock

Turkije stuurt vermoedelijke IS-strijdster en drie kinderen naar Duitsland

Een vermoedelijke IS-strijdster en drie kinderen zijn vrijdag vanuit Turkije aangekomen op de luchthaven van Frankfurt, waar de vrouw is opgepakt. Dat laat de Duitse politie weten.

De 29-jarige vrouw kwam samen met een 5-jarige jongen en twee meisjes van 2 jaar aan vanuit Istanboel. Ze wordt ervan verdacht zich te hebben aangesloten bij een terroristische organisatie. De kinderen zijn opgevangen door de autoriteiten.

Het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken had eerder gezegd dat het vier Duitse ‘terreurstrijders’ zou terugsturen naar Duitsland. De autoriteiten gaven geen details over de vrouw en de drie kinderen.

Op 11 november begon Turkije vermoedelijke IS-strijders terug te sturen naar hun thuislanden. Volgens Ankara is Turkije ‘geen hotel’ voor leden van IS en zullen de deportaties blijven doorgaan, ook al nemen de thuislanden het burgerschap van de verdachten af.

 1. Als het virus straks verslagen is, wacht de strijd met de maffia
  PREMIUM
  Dagboek Italië

  Als het virus straks verslagen is, wacht de strijd met de maffia

  Italiaanse kinderen mogen toch niet buitenspelen, het is zuur maar ze moeten nog even doorbijten. Nu de nieuwe besmettingen blijven dalen is het zaak nog even vol te houden, zei premier Conte woensdagavond. ‘Anders is het allemaal voor niks geweest’. Ondertussen duikt er ook een andere, bijna, onzichtbare vijand op. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.
 2. Nederlands lid ‘Pink Panther-bende’ voor de rechter wegens roofmoord en juwelendiefstallen

  Nederlands lid ‘Pink Pan­ther-ben­de’ voor de rechter wegens roofmoord en juwelen­dief­stal­len

  Tien jaar na de gewelddadige dood van een oud-burgemeester in Zwitserland heeft justitie het onderzoek afgerond en drie verdachten aangeklaagd. Het gaat om een 40-jarige Nederlander en twee Serviërs. Ze worden beschuldigd van moord en diefstal met geweld en zouden deel uitmaken van de ‘Pink Panthers’, een criminele organisatie die in heel Europa toesloeg, melden Zwitserse media.