Volledig scherm
Een vader houdt zijn dochter vast na de fatale schietpartij op de middelbare school in de Verenigde Staten © AFP

Twee doden bij schietpartij op school VS: 16-jarige schutter in kritieke toestand in ziekenhuis

VIDEOEen tiener heeft op zijn school in Californië het vuur geopend en een 16-jarig meisje en een 14-jarige jongen doodgeschoten. Ook raakten drie andere leerlingen gewond. De schutter heeft zichzelf door het hoofd geschoten, maar leeft nog. 

Volgens de politie is de schutter net zestien jaar geworden en van Aziatische afkomst. Hij handelde hoogstwaarschijnlijk alleen, maar over zijn motieven is nog niets bekend. Dat meldt NBC.

De schietpartij vond plaats op Saugus High, een middelbare school in Santa Clarita ruim 40 kilometer ten noorden van Los Angeles. Op de school zitten zo'n 2400 leerlingen. Rond 7.50 uur lokale tijd opende de student het vuur met een geweer dat hij uit zijn rugzak haalde. Politie kwam met spoed ter plaatse, en alle scholen in de omgeving werden afgesloten. Ook werden omwonenden aangeraden deuren en ramen gesloten te houden. Er werd korte tijd intensief gezocht naar de schutter, omdat op dat moment nog niet duidelijk was dat de schutter één van de gewonden was. De 16-jarige jongen schoot zichzelf door zijn hoofd, maar leeft nog wel. Volgens de New York Times was de jongen vandaag jarig.

Kijk hier naar beelden van vlak na de schietpartij:

Schietincidenten

In de Verenigde Staten zijn op scholen veel schietincidenten. Volgens statistieken uit 2018 die van 180 schooldagen per jaar uitgaan, zijn er gemiddeld elke acht dagen schietincidenten op onderwijsinstellingen. Dit jaar zouden er al 85 incidenten met vuurwapens op scholen zijn geweest.

Volledig scherm
Studenten van Saugus High School na de schietpartij © AFP
  1. Nederlandse vriendengroep woest op Duitse politie: 'Als criminele straatracers behandeld!’

    Nederland­se vrienden­groep woest op Duitse politie: 'Als criminele straatra­cers behandeld!’

    Een Nederlandse vriendengroep bestaande uit twaalf mannen is gisteren in Duitsland aangehouden op verdenking van deelname aan een illegale straatrace en het in gevaar brengen van een jonge voetganger, meldt de Duitse politie. De Nederlandse autoliefhebbers, die op weg waren naar Oostenrijk, ontkennen de beschuldigingen en laten een advocaat naar de zaak kijken. ,,We zijn als een stelletje criminele straatracers behandeld!”, briest een van de deelnemers tegen deze nieuwssite.