Volledig scherm
Beide slachtoffers verdronken in zee bij het populaire strand La Malvarrosa. © EPA

Twee mannen verdronken in zee bij Valencia: een van de slachtoffers is een Nederlander

In de Middellandse Zee bij het Oost-Spaanse Valencia zijn dit weekend twee vijftigers verdronken. Een van hen, een Nederlander, overleed gisteravond. De andere, een Spanjaard, verdronk vanmiddag, zo meldt een plaatselijke nieuwssite.  

Een Valenciano die zijn hond uitliet op het populaire Malvarrosa-strand zag gisteren omstreeks 23 uur ter hoogte van hotel Balneario Las Arenas iets in zee drijven. Toen de man ontdekte dat het om een lichaam ging, bedacht hij zich geen moment en rende het water in. 

Nadat hij het levenloze lichaam naar het strand had gebracht, alarmeerde de Spanjaard de hulpdiensten en begon met reanimeren. Tevergeefs want de hulpverleners konden bij aankomst niet anders dan de dood van het slachtoffer vaststellen. Het gaat om een Nederlander geboren in 1964.

Het andere slachtoffer, een 58-jarige Spanjaard, verdronk vandaag. Getuigen alarmeerden omstreeks 14.15 uur de hulpdiensten. Die haalden het slachtoffer uit de zee en probeerden hem te reanimeren. Tevergeefs, zo verklaarden politiebronnen tegenover de plaatselijke nieuwssite.

  1. ‘Ouders sturen huurmoordenaar af op eigen adoptiezoontje (11) voor verzekeringsgeld’

    ‘Ouders sturen huurmoorde­naar af op eigen adoptie­zoon­tje (11) voor verzeke­rings­geld’

    Een in Londen woonachtig echtpaar wordt verdacht van betrokkenheid bij de brute moord op hun eigen adoptiezoontje. De 30-jarige Kaval Raijada en zijn echtgenote Arti Dhir (55) zouden in India een huurmoordenaar op het kind hebben afgestuurd, zodat ze een flinke som verzekeringsgeld konden claimen. De Indiase overheid is woest en zet alles op alles om het echtpaar, dat in Engeland op vrije voeten is, uitgeleverd te krijgen.