De dood 9-jarige Olivia Pratt-Korbel zorgde voor veel onrust in Liverpool.
Volledig scherm
De dood 9-jarige Olivia Pratt-Korbel zorgde voor veel onrust in Liverpool. © Getty Images

Twee mannen vervolgd voor moord op 9-jarige Olivia uit Liverpool

De politie in de Engelse stad Liverpool heeft zaterdag twee mannen aangeklaagd wegens de dood van de 9-jarige Olivia Pratt-Korbel in augustus. In een verklaring schrijft de politie dat een 34-jarige man moet terechtstaan voor moord op het meisje en voor twee pogingen tot moord. Een 40-jarige man moet zich voor de rechter verantwoorden wegens hulp aan de dader.

 1. LIVE | VS: ‘Rusland bezig met uitbreiding en moderniseren nucleair arsenaal’
  OORLOG OEKRAÏNE

  LIVE | VS: ‘Rusland bezig met uitbrei­ding en modernise­ren nucleair arsenaal’

  Rusland is bezig met de uitbreiding en het moderniseren van zijn nucleair arsenaal, stelt de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin. Zijn uitspraak volgt op een verklaring van de Russische president Vladimir Poetin eerder vandaag dat bij een nucleaire aanval op Rusland ‘hij ervoor zal zorgen dat de aanvaller van de aardbodem wordt weggevaagd.’ Volg alle ontwikkelingen in het liveblog hieronder.
 2. Willy is 89 en kreeg zijn eerste boete ooit, omdat hij met zijn tractor in Antwerpen zou hebben gereden: ‘Tachtig jaar geleden was ik daar, ja’
  PREMIUM

  Willy is 89 en kreeg zijn eerste boete ooit, omdat hij met zijn tractor in Antwerpen zou hebben gereden: ‘Tachtig jaar geleden was ik daar, ja’

  Plots kreeg Willy Van Diest (89) een aangetekende brief. Het was zijn eerste verkeersovertreding ooit, omdat hij met zijn tractor uit 1976 door de lage-emissiezone in Antwerpen is gereden. Doch, die tractor staat al járen bij hem thuis in Begijnendijk en tuft hoogstens nog een kilometer ver. “Antwerpen? Ik ben daar in mijn leven één keer geweest: toen we met school naar de Zoo gingen.” Wat nu, met de boete van 150 euro?