Een Turkse politieagente loopt langs een afbeelding van de vermoorde journalist Jamal Khashoggi.
Volledig scherm
Een Turkse politieagente loopt langs een afbeelding van de vermoorde journalist Jamal Khashoggi. © AP

Twintig personen door Turkije aangeklaagd voor gruwelmoord op Saoedische journalist Khashoggi

VIDEOTurkije klaagt twintig personen aan voor betrokkenheid bij de moord op de Saoedische journalist Jamal Khashoggi. De openbaar aanklager in Ankara heeft de aanklachten ingediend. Khashoggi werd in 2018 door een moordcommando om het leven gebracht in het Saoedische consulaat in Istanboel.

  1. Navalny verlaat ziekenhuis: ‘Poetin vertelde Macron dat ik mezelf heb vergiftigd’

    Navalny verlaat ziekenhuis: ‘Poetin vertelde Macron dat ik mezelf heb vergiftigd’

    De Russische oppositieleider Aleksej Navalny (44), die onwel werd op een vlucht van Siberië naar Moskou, is ontslagen uit het ziekenhuis. Navalny werd daar in coma opgenomen en verpleegd. Duitsland is er zeker van dat Navalny vergiftigd werd. Rusland zegt niets met de zaak van doen te hebben en het onderzoek af te wachten. De politicus is welkom in zijn thuisland, aldus het Kremlin dat zegt blij te zijn dat het beter gaat met hem.
  2. Saoedische kroonprins voelt zich verantwoordelijk voor moord op Khashoggi

    Saoedische kroonprins voelt zich verantwoor­de­lijk voor moord op Khashoggi

    De Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman vindt dat hij ook verantwoordelijkheid draagt voor de moord op de kritische journalist Jamal Khashoggi, omdat het gebeurde ‘terwijl ik aan het roer stond’. Dat zegt hij in een documentaire die volgende week wordt uitgezonden door de Amerikaanse Public Broadcasting Service (PBS). Het is de eerste keer dat de kroonprins zich openlijk uitlaat over de moord, die voor veel opschudding zorgde.