Vader vermiste backpacker geëmotioneerd: ‘Hij komt naar huis, dat heb ik zijn broertje beloofd’

videoDe vader van de vermiste Belgische backpacker Théo Hayez heeft tijdens een persconferentie in Australië een emotionele oproep gedaan om alle informatie omtrent zijn zoon te delen. Ook riep hij berichtendienst WhatsApp op toegang te geven tot de account van zijn zoon.  ,,Hij verkeert in gevaar. Elke minuut telt.”

De politie heeft intussen nieuwe beelden vrijgegeven van Théo op de avond van zijn verdwijning. De beelden tonen de jongen (met zwarte trui en grijze pet) rond kwart voor acht ‘s avonds, toen hij wijn ging kopen in een nachtwinkel.

Eind vorige week kwam de vader van Theo Hayez aan in Australië en het is de eerste keer dat hij in het openbaar sprak over de verdwijning van zijn zoon. ,,Als u informatie heeft, maar niet naar de politie wilt gaan, neem dan anoniem contact op met het meldingsportaal crimestoppers’’, zei Laurent Hayez maandag op een persconferentie in Tweeds Head, niet ver van het kuststadje Byron Bay waar Theo voor het laatst is gezien op 31 mei.

Lees verder onder de foto 

Volledig scherm
De vermiste Theo (rechts) op de avond voor zijn verdwijning, terwijl hij wijn kocht bij een nachtwinkel. © AFP

Hij voegde eraan toe dat het ‘van vitaal belang is’ dat de onderzoekers toegang krijgen tot de WhatsApp-account van zijn zoon. ,,Hij verkeert in gevaar. Elke minuut telt.’’ Hayez bevestigde dat zijn zoon de app in de uren na zijn verdwijning nog gebruikt heeft.

Hayez bedankte ook zijn in Australië woonachtige familie, de Australische politie en de gemeenschap van Byron Bay voor hun inspanningen de afgelopen twee weken om Theo te vinden. ,,Toen ik België verliet, beloofde ik zijn broertje Lucas dat ik Theo mee naar huis zou nemen. Helpt u mij alstublieft  deze belofte na te komen’’, klonk het emotioneel.

Volledig scherm
Théo Hayez is sinds eind mei vermist in Australië. © Federale Politie

Moordrechercheurs

Eerder op de dag meldde de Australische omroep ABC dat moordrechercheurs van Sydney naar Byron Bay zijn gekomen om mee te werken aan het onderzoek naar de verdwijning van de Belg.

Gisteren plaatste Lisa Hayez, een nicht van Théo, al een oproep via sociale media om samen te kunnen werken met berichtendienst WhatsApp om toegang te krijgen tot de laatste berichten van de jongen, die het onderzoek vooruit zouden kunnen helpen.

De 18-jarige jongen uit het Belgische Overijse werd het laatst gezien toen hij een nachtclub in Byron Bay verliet, in Nieuw-Zuid-Wales in het uiterste oosten van Australië. Sindsdien kwam er geen teken van leven meer. Hayez kwam eind vorig jaar in Australië aan en zou begin juni naar België terugkeren.

Volledig scherm
De vermiste Théo Hayez met zijn nicht Lisa. © RV
Volledig scherm
Vader Laurent Hayez (C), met links zijn peetvader JP Hayez en rechts zijn nichtje Lisa. © EPA
  1. Stuntdubbel Sandra Bullock en Cameron Diaz doodgeschoten tijdens schietpartij met ex

    Stuntdub­bel Sandra Bullock en Cameron Diaz doodgescho­ten tijdens schietpar­tij met ex

    Er heeft afgelopen woensdag een opmerkelijke schietpartij plaatsgevonden voor een miljoenenvilla in het Amerikaanse Yellow Springs. Cheryl Sanders (59), een bekende stuntvrouw uit Hollywood, werd er doodgeschoten door haar ex-man Lindsey Duncan. Die laatste zegt nu dat hij door zijn ex-vrouw en haar huidige man werd opgewacht bij zijn huis. Ze waren gewapend en richten een wapen op hem en zijn vrouw. Hij kon niet anders dan zelf als eerste schieten.