Ingrid en Gert hebben twee weken vakantie opgeofferd voor noodhulp in Wallonië. Ze organiseerden drie inzamelacties van hulpgoederen.
Volledig scherm
Ingrid en Gert hebben twee weken vakantie opgeofferd voor noodhulp in Wallonië. Ze organiseerden drie inzamelacties van hulpgoederen. © HLN

Vakantie opgeofferd voor noodhulp: stel rijdt drie keer naar Wallonië met ingezamelde spullen

Voor Ingrid Desmedt (51) en Gert Bonnevalle (51) uit De Hulsten in de Belgische gemeente Zoersel was de afgelopen zomer geen luilekkervakantie. Tijdens hun twee vrije weken zetten ze maar liefst drie inzamelacties van hulpgoederen op poten voor de slachtoffers van de overstromingen in Wallonië een maand eerder. Gisteren trokken ze voor de derde keer naar de omgeving van Luik om de spullen uit vier stampvolle busjes eigenhandig rond te brengen. 

 1. Dit gebeurde er vannacht: Russen veroveren terrein in de Donbas, noodtoestand Hongarije vanwege oorlog
  Met video

  Dit gebeurde er vannacht: Russen veroveren terrein in de Donbas, noodtoe­stand Hongarije vanwege oorlog

  Het offensief van het Russische leger in de Donbas gaat onverminderd door. Russische troepen zijn vol in de aanval gegaan bij een rivier in het oosten van de Donbas-regio, waarbij ze het Oekraïense stadje Svitlodarsk hebben ingenomen. Ook enkele plaatsen in de omgeving zijn onder Russische controle gekomen. De gouverneur van Donetsk heeft claims van de pro-Russische separatisten bevestigd.
 2. Gast (28) vermoord in pas geopend Deens hotel: 'Gezochte Nederlander niet bij ons bekend’

  Gast (28) vermoord in pas geopend Deens hotel: 'Gezochte Nederlan­der niet bij ons bekend’

  De 24-jarige Nederlander die internationaal gezocht wordt voor een moord in een Deens hotel, staat zeer waarschijnlijk op bewakingscamera’s van dat hotel. De beelden zijn overgedragen aan de Deense politie, zegt een woordvoerder van de keten tegen deze site. Het gloednieuwe hotel in hartje Kopenhagen is pas sinds september vorig jaar open voor publiek. ,,Het is een ontzettend heftig incident en we leven mee met de nabestaanden van het slachtoffer.”