Herdenkingsplek voor Dean op Neeltje Jans.
Volledig scherm
Herdenkingsplek voor Dean op Neeltje Jans. © Sandra Schimmelpennink

Verdachte Dave De K. wordt in België vervolgd voor zijn rol rond de dood van Dean

Dave De K., de 34-jarige hoofdverdachte in de zaak rond de dood van de 4-jarige kleuter Dean, zal in België worden vervolgd. Dat hebben het Nederlandse Openbaar Ministerie en justitie bekendgemaakt na overleg met België. De K. werd in Meerkerk gearresteerd. Het lichaam van Dean werd eveneens op Nederlands grondgebied aangetroffen, maandagavond op Neeltje Jans.

 1. LIVE | ‘Rusland plundert Marioepol’, Poetin wil export graan toestaan
  oorlog oekraïne

  LIVE | ‘Rusland plundert Marioepol’, Poetin wil export graan toestaan

  Een leeg Russisch vrachtschip is zaterdag rond het middaguur in de havenstad Marioepol aangekomen om 2700 ton staal op te halen, meldt het Russische persbureau TASS. Verder heeft Rusland opnieuw een hypersonische raket getest. En Rusland is bereid mee te werken aan de “onvoorwaardelijke” export van graan uit Oekraïne. Volg in dit liveblog het laatste nieuws over de Russische inval in Oekraïne.
 2. Trump: ‘Het kwaad is de reden om burgers te bewapenen’
  UPDATE/met video

  Trump: ‘Het kwaad is de reden om burgers te bewapenen’

  Lange, welgemeende steunbetuigingen aan het adres van de nabestaanden na de schietpartij in Uvalde (Texas) enkele dagen geleden. Om daarna nog vuriger het Amerikaanse recht op wapenbezit te verdedigen. In Texas ging vrijdag het jaarlijkse wapenlobbycongres van de Amerikaanse National Rifle Association (NRA) van start, onder andere met een toespraak van oud-president Donald Trump en de Republikeinse senator Ted Cruz. Beiden zijn fervente voorstanders van wapenbezit, óók na het drama in Texas.